Rectorul Marilen Pirtea: „De astfel de oameni are nevoie ţara asta, oriunde ar merge să se perfecţioneze”.

În acest an, cele mai multe note de zece la Bacalaureat au fost obținute în Timiș. În semn de recunoaștere și apreciere a meritelor, cei nouă elevi au fost invitați de Universitatea de Vest din Timișoara pentru a le oferi câte o diplomă de excelență, flori și, totodată, pentru a le prezenta oferta educațională.


5 UVT2„Si anul acesta ne bucurăm de acești tineri și de rezultatele lor. Păstram tradiția în ceea ce privește recunoașterea meritelor lor. Toți elevii care au obținut nota zece la Bacalaureat și aleg să studieze la una dintre facultățile noastre vor avea acces fără admitere, iar înscrierea va fi gratuită. Cei care nu locuiesc in Timisoara vor putea locui gratuit intr-unul dintre caminele Universitatii de Vest. In plus vor avea acces gratuit la toate bazele noastre sportive, la Teatrul National. Acestea sunt doar cateva dintre cele 10 facilitati pe care le primesc daca vor urma studiile la UVT”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Trei dintre elevii de zece vin de la Liceul „Grigore Moisil”, tot atâția de la Colegiul Național Bănățean, unu de la C.D LOGA și doi de la „Carmen Silva”.

Elevii de nota zece care vor alege această universitate au mai multe facilități: acces la cercetare, bursă de 500 lei pe lună, transport la conferinţele naţionale sau internaţionale, cazare gratuită în cămine, posibilitatea de a alege cursuri în cadrul altor facultăţi, dar și permis la bibliotecă, săli de sport în cadrul unor protocoale și abonament la Naționalul timișorean şi Filarmonică.

Majoritatea tinerilor prezenți au studiat profilul real și vor să se specializeze fie în Automatică și Calculatoare, fie în Matematică-Informatică.

Rectorul Universității de Vest a adăugat că „sunt convins că dorinţa voastră de performanţă va continua. Ea e rodul ambiţiei, de astfel de oameni are nevoie ţara asta oriunde ar merge să se perfecţioneze. Nu v-am chemat aici să vă convingem cât de buni suntem noi şi ce facem aici. Timişul are, în acest an, cei mai mulţi elevi de 10 la Bacalaureat. Această diplomă nu face altceva decât să certifice inteligenţa cu care Dumnezeu v-a înzestrat”.

A. STOICA
(sursa foto: facebook.com/uvtromania)

LĂSAȚI UN MESAJ