DISTRIBUIȚI

Srgjan Luchin a bătut palma cu clubul alb-violet după o lună de așteptare. Fundașul central a semnat pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon. Interesant este că deși staff-ul voia să închidă transferurile cu el, până la urmă sunt șanse mari ca și Gabi Iancu să vină la Poli, după cum au scris și cei de la debanat.ro.

Luchin a așteptat până să vină la ACS Poli deoarece mai avea o ofertă din străinătate. Acum jucătorul de 29 de ani și-a încheiat raporturile contractuale cu Steaua și a venit la Timișoara. ”Mă bucur că am revenit la Timișoara, am avut parte de o primire frumoasă, cum mă și așteptam. Aici mă simt cel mai bine, acasă te simți cel mai bine. De o lună de zile port discuții cu Dan Alexa și Daniel Stanciu, le-am promis că dacă nu găsesc echipă în străinătate voi juca în România doar la Timișoara. Faptul că sunt ei doi aici a fost un plus să iau această decizie. Am așteptat pentru că am avut discuții cu o echipă din străinătate și am zis că după acest început de campionat nefavorabil să vin să ajut echipa cât pot. Mulți poate consideră că e un pas înapoi și că o iau de la zero, dar nu este un regres, ci un pas înainte când îți aranjezi lucrurile altfel în viață pentru a lua decizii bune pentru viitor. Cum Poli are nevoie de mine în momentul de față, și eu am nevoie de Poli. Sper să mă ridic la nivelul dorit de staff și de suporteri”, a declarat Luchin la prezentarea oficială.

Alexa a recunoscut că sunt șanse mari să îl utilizeze pe Luchin încă de luni, de la meciul cu FC Botoșani. ”Srgjan este un jucător pe care noi ni l-am dorit foarte mult, acesta a și fost motivul pentru care am așteptat. Mă bucur foarte mult că am avut răbdare și am reușit să îl aducem. Este un jucător pe care îl cunosc foarte bine, atât ca valoare, cât și ca și caracter, un jucător de care am nevoie atât în teren, cât și în vestiar. Poli se întărește foarte mult prin aducerea lui. El, Zicu, Goga, Curtean, toți cei care au revenit au pierdut din punct de vedere financiar , dar au venit la Timișoara pentru că s-au simțit bine aici. Își doresc toți să joace un fotbal bun și să arate că sunt pe val. El a început pregătirea cu Steaua, nu a avut pauze. Ar putea să evolueze încă de luni. El este pregătit, sigur, nu are ritm de joc, dar experiența lui își va spune cuvântul”, a explicat Dan Alexa.

Daniel Stanciu a precizat că îi mulțumește lui Gigi Becali că l-a lăsat pe Srgjan Luchin să plece liber de contract. ”Luchin cu siguranță nu mai are nevoie de nicio prezentare, ne bucurăm foarte mult că am reușit să îl aducem aici. Este un transfer la care am visat cu toții”, a  declarat Stanciu. Managerul sportiv a declarat că alb-violeții mai vor să aducă un jucător de la Steaua, pentru atac, fără să admită oficial că e vorba de Gabi Iancu. Becali a anunțat încă de joi că Steaua a renunțat la serviciile tânărului fotbalist.

Anda DELIU

 

LĂSAȚI UN MESAJ