DISTRIBUIȚI

Un nou atac din partea PSD – filiala Timiș împotriva edilului-șef al urbei de pe Bega, pe subiectul lucrărilor din centrul vechi. Social-democrații Alfred Simonis și Dan Idolu, consilieri locali, au declarat că meșterii nu lipsesc din cauza faptului că sunt plecați cu strânsul fânului, ci pentru că nu au fost plătiți. Fără a dezvălui sursa, cei doi au explicat că, în urmă cu o lună, datoriile către furnizorii de piatră şi meşterii de la şantier erau de aproximativ 13 milioane de lei. Liberalul Robu îi contrazice și a declarat că totul este un plan al PSD de a-i face o imagine negativă.

Primarul Timișoarei a promis că lucrările vor fi terminate până în decembrie, termenul limită pentru ca fondurile europene să nu fie pierdute. Membrii PSD – filiala Timiș sunt de altă părere, iar consilierul local Alfred Simonis se întreba retoric: „Dacă termenul de execuţie este depășit, cine va răspunde pentru pierderea a milioane de euro din fondurile europene alocate pentru această lucrare?”. Acesta l-a acuzat pe edilul-șef de faptul că nu are o reacție corespunzătoare la adresa societății care se ocupă de restaurarea centrului istoric. La rândul său, edilul Robu i-a acuzat pe social democrați că au avut trei proiecte cu fonduri europene și că niciunul nu a fost dus la bun-sfârșit.

Astăzi, social-democratul Simonis a susținut că „există mai multe firme care aduc piatră, unele din Italia şi altele din judeţul Alba. Luna trecută aveau de luat circa 13 milioane de lei vechi. În condiţiile astea mi se pare normal că nu poate furniza piatră. Nu știu cine pe cine nu a plătit, dar firma nu și-a primit banii”. Conform spuselor acestuia, fie datoriile sunt cauzate de faptul că Primăria Timișoara nu a virat banii către ROMPREST, fie firma nu a dat banii celor pe care i-a subcontractat. Însă, edilul Robu nu a întârziat cu o replică și a afirmat că „în niciun caz nu este vorba de Primăria Timişoara. Opinia generală a firmelor cu care interacţionează PMT este că suntem cel mai bun platnic cu care au colaborat. Nu știu ce face ROMPREST”. Primarul susține că „proiectul de reabilitare a centrului istoric merge acceptabil, mai lent decât îmi doresc, dar acceptabil și oricâtă imagine negativă se străduiesc să facă PSD-iștii care nu au făcut niciodată nimic bun (…), el va fi dus la bun-sfârşit în câteva luni, în orice caz, în termen”.

A. STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ