DISTRIBUIȚI

Timişorenii se vor bucura de un patinoar ce va funcţiona chiar şi vara, în locul caruselului din Parcul Copiilor. Amenajarea acestuia a început, astfel că terenul a fost pregătit, iar reprezentanţii municipalităţii transmit că nu va dura mult până când va fi realizat. Timişorenilor li s-a promis un patinoar încă din toamna anului trecut.

La finalul lui octombrie 2015, consilierii locali au aprobat, printr-o rectificare de buget, banii pentru realizarea patinoarului, adică 546.000 de lei. Patru firme au fost interesate, însă doar una și-a depus oferta, având sediul în Timişoara. Este vorba despre SC ZITICO SRL.

 „La patinoar a fost pregătit terenul și urmează să fie turnată șapa care să niveleze suprafața și, în același timp, să asigure o ușoară înclinație a acesteia, astfel încât, în caz de ploaie, apa să nu băltească. De îndată ce va fi terminată această operațiune, se va trece la amenajarea propriu-zisă a patinoarului. Plăcile din care va fi realizat acesta au fost achiziționate deja, la fel ca și mantinela. Practic, nu va mai dura mult”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Patinoarul va funcționa cu cheltuieli minime și în timpul verii, pentru că nu necesită climatizare, fiind format dintr-un plastic special. Montat ca un puzzle, patinoarul va fi amenajat pe o suprafaţă de 670 de metri pătraţi.

În februarie 2014, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad a inaugurat, în premieră pentru zona de Vest a ţării, un patinoar sintetic.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ