DISTRIBUIȚI

În acest sfârșit de săptămână a trecut în lumea celor drepți Mariana Voicu, istoric de teatru și consultant artistic. Pensionată de peste 12 ani, ea mai colabora cu Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara.

Decesul a survenit sâmbătă, după ce în ultimii ani, Mariana Voicu a avut probleme de sănătate. S-a născut în 1948, la Ciacova, și a terminat Liceul de Muzică și Arte plastice, la secția Arte plastice. Ulterior, a absolvit Facultatea de Filologie la Universitatea din Timișoara și a fost repartizată pentru stagiul de trei ani la Teatrul Național. A rămas cu mult peste durata stagiului în instituție, patru decenii. Mariana Voicu a scris ”Istoria Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara – 1945-2005”. A mai publicat ”Caietele Teatrului Național” și volumul ”Aplauze”, dar și cronici de teatru și interviuri.

Mariana Voicu a fost membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru – secția română, iar în anul 2017, senatul UNITER i-a decernat Premiul pentru întreaga activitate. Plănuia să continue cu ”Istoria Teatrului Național”, dar viața a decis altfel. Dumnezeu să o odihnească!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ