DISTRIBUIȚI

Inevitabilul s-a produs și Tribunalul Timiș a decis declanșarea procedurii de intrare în faliment a clubului ACS Poli. Echipa era, de altfel, exclusă din competiții de o lună, iar acum, se va face lichidarea patrimoniului și unii datornici vor recupera o parte infimă din cele peste 10 milioane de euro de datorii. Clubul dispare, astfel, la nouă ani de la mutarea echipei din Recaș la Timișoara.

Din septembrie, după două neprezentări în Liga 3, ACS Poli a fost exclusă oficial din competiții. Se prezentaseră și două variante de planuri de reorganizare, niciunul, acceptat de audnarea generală a creditorilor. Astfel, s-a declarat oficial intrarea în faliment. ”Admite cererea creditoarei ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE TIMIŞ. Admite cererea administratorului judiciar S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L. Deschide procedura generală a falimentului privind debitoarea ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV A.C.S. POLI TIMIŞOARA. Desemnează lichidator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L.Document: Hotărâre intermediară  968/2021  07.10.2021”, se arată pe portatul instanțelor.

Acum, se va trece la începerea procedurii de lichidare. Jucătorii sunt în tabel, conform legii, după ANAF și Dumitru Mihu, patronul Ripensiei, pentru recuperarea banilor. Mihu creditase clubul cu cesiune la LPF înainte d eultima retrogradare, astfel că a peirdut suma. Fotbaliștii pot primi ceva sume dintr-un fond creat în acest sens de FIFA, iar pentru asta, ei așteptau declanșarea falimentului. Acum, administratorul Bogdan Alic devine lichidator. ”Procedura de intrarea în faliment poate să mai dureze an an, un an și jumătate. Noi ne transformă în lichidatori. Acum vom face o nouă evaluarea a patrimoniului. Am făcut una și la intrarea în insolvență. Sunt bunuri materiale, și ceva grile de formare, cu sume infime însă”, ne-a.a declarat Alic.

ACS Poli a ”murit” oricum după ce ”părintele spiritual” Nicolae Robu a plecat din funcția de primar. El a pierdut alegerile la 27 septembrie, iar după o lună, a predat efectiv mandatul. De asemenea, ACS Poli a trăit mai mult și ca antrenorul care a dus-o spre cele mai mari performanțe. Ionuț Popa a salvat echipa de la retrogradare după un sezon început cu o depunctare de 14 puncte. Tot cu el, clubul a eliminat-o pe CFR Cluj din sfrerturile Cupei României și a jucat finala Cupei Ligii cu Dinamo. Alternativele rămase în oraș sunt SSU Poli și Ripensia, care nu dau semne că vor promova, rpea curând, în Liga 1.

 

1 COMENTARIU

  1. În acest timp cluburile de cacat voluntari,clinceni,buzău,călărași și multe altele se adapa din banii primăriilor…In Romania sunt două tipuri de legi:cele pentru oamenii corecți și cele pentru hoti si jeguri de politicieni!

LĂSAȚI UN MESAJ