DISTRIBUIȚI

ACS Poli joacă vineri cu Petrolul, iar înainte de acest meci s-au mai semnat contracte cu trei jucători străini. Este vorba despre portarul Lys Gomis, împrumutat de la Torino, englezul Ross Jenkins și israelianul Bar Aharoni. Pe Alex Nimely, Florin Marin îl mai testează.

ACS Poli are probleme de lot și înaintea acestui joc. Pedro Henrique, Rajcomar, Goga și Cânu sunt accidentați. Revine în schimb Robert Elek. ”E un joc foarte important mai ales după rezultatul dintre Voluntari și Steaua. Acest joc are o miză deosebită pentru ambele echipe. E un joc pe care suntem condamnați să îl câștigăm, care poate să ne asigure o liniște pentru play-out. Ei au avut o campanie de achiziții bune, au adus jucători de calitate. Era normal ca în primul meci, cu Craiova să intre mai greu în ritm, dar în meciul cu Viitorul au avut o evoluție bună în prima repriză. E o echipă echilibrată, cu un joc destul de bun, consistent. Faptul că nu au câștigat nici ei de foarte mult timp, cum nu am câștigat nici noi, va face ca jocul să fie foarte disputat. Punctele sunt foarte importante pentru ambele echipe. Punctul de la Iași a ajutat foarte mult pentru moralul jucătorilor, al conducerii tehnice și al clubului”, a declarat Florin Marin.

Lotul e aproape definitivat

Antrenorul a spus că dintre cei trei, doi jucători vor fi în lot pentru meciul cu Petrolul. ”Sunt jucători pe care i-am dorit, i-am observat, i-am văzut și în programul de pregătire. Sunt jucători de calitate, sunt convins că ne vor ajuta. Au venit pe posturile pe care noi suntem descoperiți, pe care am considerat că avem probleme. Deocamdată doi vor face parte din lotul pentru meciul cu Petrolul”, a declarat tehnicianul, despre care Stanciu a dat asigurări din nou că nu va fi înlocuit.

Lys Gomis este un portar senegalez cu pașaport italian. Vine împrumutat de la FC Torino. ”Sunt fericit pentru această șansă. Sper să ajut echipa să se salveze de la retrogradare. Implicarea mea va fi maximă, sunt la dispoziția antrenorului. În fotbal e mereu competiție. Colegii sunt valoroși. Timișoara e clubul care m-a dorit cel mai concret și e bine să mergi unde ești dorit”, a declarat Gomis, care a spus că nu se teme de concurența cu Ram Strauss.

Mijlocașul central Ross Jenkins este englez și a venit liber de contract. ”Sunt încântat să vin aici. Sper să pot ajuta echipa cu evoluțiile mele și să îmi dezvolt și cariera. Nu știam multe despre România. E prima dată când sunt aici. E nouă provocare, acum învăț despre echipă, cultură, e un fotbal diferit de cel englez, ceea ce e bine. E un fotbal care îmi place”, a spus Jenkins.

Bar Aharoni a fost adus ca dublură pe postul de fundaș dreapta. Israelianul are și pașaport maghiar. ”Sunt încântat să fiu aici. Sper să am succes și eu și echipa, sunt pentru prima dată în România și sper să fie bine”, a spus Aharoni.

Meciul cu Petrolul începe vineri la ora 20:30 la Stadionul ”Dan Păltinișanu” și e televizat de Digisport, Dolcesport și Look TV.

 

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ