DISTRIBUIȚI

Multe trotuare din zona centrală a Timișoarei arată foarte urât în ultima vreme, sparte și pline de noroi. Explicația municipalității este că au așteptat ca cei care asigură servicii de TV, Internet sau telefonie prin cablu să își ducă firele în subteran. Robu anunță că de acum încolo, se va asfalta și alte tubulaturii nu se mai introduc!

Unele tubulaturi au fost montate chiar de primărie, air altele de firmele de cablu.”Noi am decis ca toate cablurile să fie introduse în subteran. S-au spart trotuarele, pentru că unii operatori au ales să-și ducă aceste cabluri în subteran. Chiar noi, primăria, am creat tubulaturi. Nu am finalizat lucrările pentru că unii operatori au tot cerut amânări. Noi am permis și operatorilor să-și pună propriile tubulaturi. Concluzia vine că acum, orice răbdare s-e epuizat. De acum, nu mai avem niciun pic de înțelegere. Când ajungem cu lucrările la un anumit loc, tăiem toate cablurile de pe strada respectivă. Să nu îți închipuie că după ce amenajăm trotuarele frumos vor veni să spargă din nou. Nu o să mai dăm autorizații. Au avut suficient timp la dispoziție să-și facă propriile tubulaturi sau să-și ducă cablurile în alte tubulaturi. Cabluri aeriene nu vor mai fi! Planul e ca întreg orașul să fie fără cabluri!”, a spus primarul Robu.

Edilul spune că în două luni, ar vrea ca toata zona cuprinsă în Inelul I de trafic să nu mai aibă cabluri aeriene. ”Războiul” cu cablurile, sau, mai bine, operațiunea ”ghilotina” a început anul trecut, în martie, Robu s-a încurcat el însuși să taie cablurile. Inspectoratul Școlar Județean Timiș a rămas fără curent din acest motiv chiar în perioada simulărilor de Bac.

foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ