DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara anunță că măsurile dispuse pentru instanțe de la intrarea în starea de urgență se prelungesc, chiar dacă inițial au fost dispuse pentru data de 31 martie. Măsura se aplică pentru toate tribunalele și judecătoriile din subordinea CATM, așadar, pentru toate instanțele din Timiș și județele Arad și Caraș-Severin.

Măsura dispusă în 11 martie de Președintele Curții de Apel Timișoara se prelungește automat cât va dura starea de urgență. Astfel, în această perioadă se vor judeca doar cauzele urgente, despre care s-a anunțat că se vor judeca și în perioada aceasta. Dosarele care se judecă vor fi anunțate săptămâna pe site-ul CATM, dar și la intrarea în Palatul Dicasterial. Toate cauzele neafișate, chiar dacă aveau termen în luna aprilie, nu se vor judeca, anunță instanța, deoarece sunt suspendate de drept în baza decretului prezidențial.

În incinta Palatului Dicasterial au acces doar părțile și participanții la dosare, pentru restul lumii, accesul fiind interzis. De asemenea, rămâne suspendat programul cu publicul de la compartimentele Arhivă și Registratură, precum și de la biroul de Relații cu Publicul de la Curtea de Apel Timișoara, Tribunalul Timiș și Judecătoria Timișoara. Petițiile și cererile se transmit prin email, poștă sau fax.

Curtea de Apel Timișoara precizează că spețele cu măsuri de protecție a minorilor care se vor judeca sunt doar cele referitoare la plasamentul în regim de urgență.În cazul cererilor cu obiect contestație la executare, pe perioada stării de urgență, schimbări în executarea unor hotărâri  ori înlăturarea sau modificarea  pedepsei se judecă doar pentru persoanele private de libertate.

foto: timisoreni.ro

LĂSAȚI UN MESAJ