DISTRIBUIȚI

Suntem în perioada de pre-campanie electorală și scandalurile pe subiecte umflate artificial sunt la ordinea zilei. Dominic Fritz acuză primăria condusă de Nicolae Robu că nu îl lasă să își monteze corturile electorale pentru strângerea de semnături. În replică, Robu spune că USR minte și că e necesar doar un aviz DSP, pe care alt partid îl are deja.

Dominic Fritz spune că primăria cere un aviz al DSP Timiș, instituție care spune că nu are un astfel de aviz. ”De trei săptămâni încercăm să obținem autorizația Primăriei să amplasăm corturi în oraș. Considerăm că doar cu corturi putem asigura toate condițiile necesare de siguranță pentru strângerea de semnături. Primăria insistă să aducem un aviz de la Direcția Județeană de Sănătate Publică (DSP). Așa că ne-am adresat acum o săptămână și DSP care nu știe ce să facă pentru că nu are nici temei legal și nici competență să dea un astfel de aviz. Am întrebat colegii din țară dacă lor li s-a solicitat așa ceva. Previzibil, e o noutate absolută. Timișoara, primul oraș liber”, spune Fritz. 

USR susține că totul este o șicană a primăriei. ”Ne-am obișnuit deja cu șicanele primarilor din vechile partide. Le este foarte frică, se pare, să fim în stradă și să vorbim cu voi. Se tem de orice fel de vizibilitate pentru noi. Inventează tot felul de pretexte ca să ne pună bariere. Dar mergem mai departe pentru că acest mod de a face politică, printre oameni, este parte din schimbarea pe care vrem să o aducem. Și în contextul actual, vrem s-o facem în condiții sanitare optime, cu dezinfectant, pixuri de unică folosință, fără aglomerări etc. Ce ipocrizie că Primăria ne pune piedici să desfășurăm strângerea de semnături în condiții sanitare, justificându-se tocmai cu argumente de «sănătate». Fac un apel urgent la domnul primar Robu să autorizeze ACUM amplasarea corturilor în oraș!”, mai spune Fritz.

Nicole Robu susține că măsura e pentru protejarea populației și că Partidul Verde are acest aviz. ”Din dorința de a nu greși și, prin greșeli, să ajungem, cumva, să punem în pericol sau chiar să afectăm sănătatea unor oameni nevinovați, am dispus ca pentru orice solicitare venită de la partidele politice sau de la candidați independenți, pentru instalarea în oraș a unor standuri de strângere de semnături -mese, corturi etc-, să se dea aprobare imediat, dar să se menționeze că aprobarea poate fi folosită doar cu aviz favorabil din partea DSP. Urmare a acestei dispoziții, un partid a procedat ca atare -Partidul Verde din Timișoara- și a obținut din partea DSP avizul pe care îl puteți vedea în poza 1”, a postat primarul.

Robu susține că Fritz se victimizează degeaba. ”Un alt partid, al cărui candidat se zbate cu disperare să mă determine să-i pronunț numele, pomenindu-mă zi de zi (negativ, evident 😂😂) -atenție: zi de zi, la modul absolut, în sensul cel mai propriu!-, a ales să nu solicite avizul DSP, ci să se victimizeze că Primăria îi pune «bețe-n roate». Incredibil până unde poate merge tupeul! Minciună ordinară, evident, ca și cea care cu cca un an în urmă a fost promovată cu atâta osârdie printre timișoreni și chiar la nivel național, devoalată de însăși filmarea sa -a partidului în cauză-, filmare ce încă poate fi văzută de oricine pe youtube, că într-o altă împrejurare eu aș fi cerut Poliției Locale să-l sancționeze, când de fapt se vede și aude limpede în acea înregistrare că polițiștii au vrut să-i aplice o amendă, iar eu, aflat pur întâmplător în zonă, la plimbare cu soția, observând asta, am intervenit ÎN FAVOAREA acelui partid, spunându-le polițiștilor: «Stop, ce faceți, pentru așa ceva nu se dă amendă, dați-le un avertisment doar!». Dar, nu-i nimic, asta e! Acesta-i «noul mod» de a face politică, aceștia sunt «oamenii noi»! Eu nu voi intra niciodată în polemici cu astfel de oameni!”, mai spune primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ