DISTRIBUIȚI

Camera Deputaților a votat astăzi proiectul de lege propus pentru ca Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara să meargă la Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara. Votată de Senat de luna trecută, legea propusă de pesedistul Alfred Simonis mai trebuie doar să fie promulgată.

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, e fericit că astfel, intențiile liberalilor nu se mai pot ”fructifica”. ”Este o mare reușită, o victorie împotriva baronilor PNL-iști care au încercat fără succes să pună mâna pe aeroport, un câștig pentru oraș și pentru timișoreni deopotrivă. Așa cum am mai spus, datoria noastră este să acționăm ferm pentru binele comunității noastre și să facem front comun împotriva celor care încercă să distrugă lucrurile bune doar pentru interesele de gașcă. Aeroportul din Timișoara a fost un exemplu de succes și, după votarea legii, este absolut sigur că va și rămâne așa”, a spus Alfred Simonis.

Simonis face referire la faptul că în PNL, din partea ”dinspre” ministrul de Interne Marcel Vela, dar ”dinspre” Arad via Bruxelles, de la Ghoerghe Falcă, se dorea o fuziune între aeroportul timișorean și cel din Arad și Caransebeș, două locații care practic, nu există, deoarece nu au curse regulate. La Arad se ținea cunoscutul festival Arad Open Air Festival, iar la Caransebeș, aeroportul nici măcar atât nu găzduia.

După promulgarea legii, CJT și PMT vor avea controlul asupra aeroportului alături de Fondul Proprietatea, care rămâne acționar. Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” era singurul din țară controlat direct de guvern, alături de cel din Constanța, care este însă și aeroport militar.

LĂSAȚI UN MESAJ