DISTRIBUIȚI

Pe măsură ce am publicat anchete referitoare la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României”, pe adresa Timiş Plus au sosit noi şi noi informaţii. Parte dintre acestea sunt încă în prelucrare având în vedere faptul că, înaintea publicării, se impun o serie de verificări menite să confirme cele transmise de către sursele noastre. Vă punem spune însă că, în marea lor majoritate, informaţiile recepţionate s-au confirmat. Acest aspect denotă faptul că demersul nostru este unul cât se poate de corect: sutele de angajaţi ai universităţii, umiliţi cu salarii de mizerie, au dreptul să cunoască afacerile de miliarde ale celor care, în numele unei nobile meserii, au transformat USAMVB într-o vacă de muls. În interes personal, desigur.

Plantaţie de vie obţinută de familia Pîrşan de la decanul Alin Dobrei. Pentru a-l pune în funcţie?
La data de 31.05.2011, Delia Cristina Pîrşan, fiica rectorului USAMVB, a primit dreptul de plantare acordat din rezerva naţională pentru perioada 2007-2012 (conform  tabelului oficial prezentat mai jos, poziţia 179), pentru 3,5273 hectare de vie. Această vie a fost făcută şi predată la cheie, la începutul anului 2011, Deliei Pîrşan, fiica decanului de atunci al Facultăţii de Agricultură, Paul Pîrşan, aceasta beneficiind şi de o subvenţie substanţială de la UE în acest sens, prin sistemul de reconversie.

tabel (1)tabel (2)

Trebuie menţionat că…
…anul 2011 a fost unul preelectoral la USAMVB. Având în vedere cum au decurs lucrurile în anului 2012, există toate motivele să bănuim că această plantaţie de vie a avut rol de promisiune. O promisiune că, în cazul în care Paul Pîrşan avea să devină rector în anul 2012, acesta îl va desemna decan la Facultatea de Horticultură şi Silvicultură pe prof. univ. dr. Alin Dobrei, fapt ce s-a şi realizat.

Un fapt halucinant…
… este acela că, imediat după instalarea în funcţia de rector a lui Paul Pîrşan, fiica acestuia îşi predă plantaţia Cramelor Recaş, unde patroni sunt loan Georgiu, Gheorghe Iova şi familia Cox, prieteni foarte apropiaţi ai lui Dobrei (profesor de viticultură) şi Pîrşan, în schimbul unei arende care s-ar cifra, spun sursele noastre, la 5.000 (cincimii) de euro/an!
Cam aşa ceva se ascunde în spatele managementului „spectaculos” al lui Pîrşan şi al apropiatului său, Alin Dobrei, cărora le vin bani din cer. Familia Pîrşan nu a fost în stare să-şi exploateze singură afacerea primită cadou, iar Dobrei şi-a plătit funcţia de decan într-un mod absolut josnic.

Mai trebuie spus că…
… acelaşi decan este cel care îi tolerează pe celebrul Crăciunescu de la Romsilva (detalii în acest articol), dar şi pe Ion Chisăliţă (şef ICAS Timişoara). Care, deşi sunt obligaţi prin lege să presteze 8 ore pe zi la funcţia de bază, mai sunt şi cadre didactice cu normă întreagă la aceeaşi facultate, condusă de Dobrei, fiind promovaţi de acelaşi decan în septembrie 2014 la gradul didactic de conferenţiar printr-un simulacru de concurs. Despre Ion Chisăliţă, şeful ICAS Timişoara, vom reveni cu date cutremurătoare în curând.

Lucrurile nu se opresc însă aici
Atât pentru Delia Pîrşan cât pentru Adam Crăciunescu, decanul Alin Dobrei a prestat servicii în domeniul viticol. În cazul fiicei rectorului am făcut referiri mai sus. În cazul lui Crăciunescu, Dobrei s-a ocupat de tot ceea ce a însemnat înfiinţarea plantaţiei de nu mai puţin de 1.240.000 metri pătraţi (adică 124 ha de viţă de vie), proprietate vitivinicolă a lui Crăciunescu în judeţul Arad, localitatea Buteni, cumpărată în 2007 – aşa cum rezultă din declaraţia de avere a lui Crăciunescu.  Localitatea Buteni se află în apropierea localităţii Păulean, unde şi decanul Dobrei deţine şi el o mare plantaţie viticolă, ambele localităţi fiind situate în judeţul Arad.
În atare condiţii, este de înţeles de ce Dobrei îl susţine teribil pe Crăciunescu la Facultatea de Horticultură şi Silvicultură?
Detalii puteţi afla accesând şi acest link, dar şi alte dezvăluiri accesibile online pe aceeaşi temă.

Este lesne de dedus faptul că…
…decanul Dobrei nu putea face parte din Comisia de concurs care l-a evaluat pe Crăciunescu pentru postul conferenţiar decât cu sprijinul lui Paul Pîrşan şi prin intervenţiile directe ale acestuia atâta timp cât Crăciunescu a fost plătit de acesta la înfiinţarea acelei plantatii impresionante. Asta deşi legea interzice clar acest lucru:
ART. 6 (1) Se consideră a fi implicate în procedura de concurs persoanele care: a) participă în procesul de decizie referitor la numirea comisiei de concurs; b) sunt membri sau membri supleanţi ai comisiei de concurs; c) sunt implicaţi în decizii de evaluare profesională sau administrativă în cadrul concursului; d) sunt implicaţi în soluţionarea contestaţiilor.

(Hotărârea de Guvern nr. 457 din 4 mai 2011 (*actualizată*) privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior, publicată în: Monitorul Oficial nr. 371 din 26 mai 2011. Data intrării în vigoare: 26 mai 2011. Formă actualizată valabila la data de 1 ianuarie 2016).

Mai mult,…
…nevasta aceluiaşi decan, Alina Dobrei, a fost promovată la gradul de conferenţiar în februarie 2015. Asta deşi legea interzice expres acest lucru faţă de soţ, soţie, etc.:
(2) Nu pot fi implicate în procedura de concurs persoane care: a) sunt soţi, afini şi rude până la gradul al IlI-lea inclusiv cu unul sau mai mulţi candidaţi; b) sunt angajate în aceeaşi instituţie cu un candidat care deţine o funcţie de conducere şi sunt subordonate ierarhic candidatului;
Vom reveni cu date cutremurătoare despre alte abuzuri petrecute sub rectorul Pîrşan şi decanul Dobrei la Facultatea de Horticultură şi Silvicultură. Ne întrebăm, firesc, ce servicii a prestat conf. dr. Ion Chisăliţă (fost primar la Moldova Nouă, actual director la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Timişoara) pentru a i se scoate postul la concurs? Dar şi pentru a se închide ochii. Logic, fiind angajat cu 8 ore la ICAS, nu are cum să vină la USAMVB câte 8 ore, zi de zi, conform Codului Muncii. O situaţie similară cu a şefului său pe linie de păduri, Adam Crăciunescu, cercetat penal pentru fapte inimaginabile.

Revenind la plantaţia…
…Deliei Pîrşan, fiica rectorului gropar, de 3,5273 ha de vie, iată valoarea defalcată a acesteia:
Pentru 1 ha de viţă de vie, cultură pe şpalier, este nevoie de aproximativ 5.000 bucăţi de butaşi (distanţa între butaşi  – 1 m, distanţa între rânduri – 2 m). Preţuri: butaş viţă de vie – între 7 şi 14 lei/buc., în funcţie de soi. 7 x 5.000 = 35.000 de lei, adică aproximativ 8.000 de euro. Cum actualul decan Dobrei i-a făcut rost Deliei Pîrşan de butaşi din Italia, la un preţ de doar 1 euro / buc., tot rezultă un cost aproximativ de 5.000 de euro).
Şpalieri prezincaţi de 2,5 m (sunt produşi din tablă de oţel zincată la cald, oferă o rezistenţă şi elasticitate unică, au grosimea de 1,5 mm, lungimea de 2,5 m, dimensiuni 35 x 60 x 35 mm). Preţ: 17 – 25 lei/buc. La 1 ha este nevoie de 1.000 de bucăţo. La 20 de lei preţ mediu/bucată, rezultă echivalentul a aproximativ 4.500 de euro. Cum, foarte probabil, decanul Dobrei a fi făcut rost de şpalieri ceva mai ieftini, tot vorbim despre vreo 3.500 de euro.
Sârmă, diametru de 1,8 mm (25 kg). Se vinde doar la rolă. O rola are de 25 kg, preţul este de 9 lei/kg, iar 1 kg are 50 m lungime. Preţul mediu e cam de 225 lei/rolă de 25 kg. Este nevoie de aproximativ 200 kg/ha, deci 8 role x 225 = 1.800 lei, adică aproximativ 400 de euro. Cum, de asemenea, este probabil ca decanul Dobrei să fi făcut rost de sârmă ceva mai ieftină, tot vorbim despre vreo 300 de euro.
Total preţ de piaţă pentru un hectar de vie, fără manopera (adică lucrările de plantare, gropi pentru butaşi, pus şpalieri, întins sârmă, etc.): între 13.000 şi 16.000 de euro, în condiţiile în care există reconversie de la UE de încă pe atât. Şi aici, spun sursele noastre, tot actualul decan Dobrei s-ar fi ocupat pentru familia Pîrşan. Vorbim aşadar de costuri minime de încă 10.000 de euro/ha, fără manoperă, asigurate de Dobrei pentru Delia Pârşan.

Nu e nevoie nici de zece facultăţi, nici de vreo documentare ieşită din comun, pentru a ajunge la concluzia că, în acest fel, familia Pîrşan a scutit aproximativ 35.000 – 40.000 de euro, fără manoperă, prin plantaţia obţinută de la decanul Dobrei. Ca să nu mai spunem de arenda de 5.000 de euro primită, an de an, de la Cramele Recaş. Faină meseria de rector, ori ba? Vom reveni.

Cătălin DOCEA

49 COMENTARII

 1. Domnul sa va rasplateasca pentru stradania voastra. Sa aveti parte de tot ce e mai bun si mai corect ,iar viata voastra si a copiilor vostri sa fie binecuvantata de bunul Dumnezeu .Un an plin de bucurii si audienta maxima .

 2. Un alt mizerabil acest dobrei din tagma acestui pirsan!Un oligofren ajuns decan prin plata functiei!Asta e agronomia fratilor!

 3. Cum poti sa dai atatia bani pentru a accede intr-o functie?De unde,ca din munca cinstita sigur nu!!Doar din hotii mizerabile peste tot!

 4. Am sperat ca in noul an se vor opri aceste anchete dar degeaba!In ritmul acesta vor cadea multe capete a unora pe care ii credeam corecti si drepti!Acest Decan Dobrei Alin,prof.univ.dr.cica,e doar altul dintr-un lung sir de slugi si personaje ce au platit bani grei sau au prestat servicii in conturile Pirsanului!

 5. Eu personal chiar ma intrebam cand ii va fi dezvaluita adevarata fata a acestui Dobrei!Dar nu ma asteptam la asa ceva!!!!!Timp de aproape 4 ani si-a batut joc de aceasta facultate ca nimeni inaintea lui,pasandu-i doar de Horticultura din ea!!De fapt de viticultura din ea!Unde este importanta Ingineriei Genetice pe care tot ameninti ca o desfintezi?Pleaca la tine la sat si ramai acolo,jegosule!

 6. Si ne mai miram cum pusca unii niste functii pe care nu le merita iar palaria e mult prea mare pentru ei!Si nu sunt in stare de nimic ulterior….

 7. Uitati-va doar cum vorbeste si se imbraca acest hacciupalit si apoi mai vorbim de calitate in invatamant!Pirsan nenorocit,asa ai facut tu avere pentru puslamalele tale de copii?Au ajuns te pomeni si mari specailisti in struguri,asa-i?Sa va manance pe toti puscaria,tu si slugile tale care te venereaza ca acest Decan!PUSCARIA cu ei legati de tine!

 8. Aceasta specializare de mare traditie si importanta ar fi avut aceeasi soarta ca si Piscicultura si Protectia Plantelor daca o mana de prosti nu s-ar fi impotrivit acestui lucru!Si TOATE DIN CAUZA acestui decan tampit care pe absolut orice cale a sabotat-o!Vei plati cu varf si indesat pentru toate mizeriile facute in anii acestia,ti-o garantez!

 9. De departe acest Dobrei este cel mai mare excroc din aceasta facultate!Si-a dat tone de ore doar lui si parasutei de nevasta sa iar pe toti ceilalti i-a amenintat mereu ca nu are ore sa ne iasa norma!A vanat doar puncte din comisii si comisioare,luand gradatie de merit in dauna celor care chiar au muncit zi de zi aici!
  CULMEA MIZERIEI DE CARACTER SI A TUPEULUI ACESTUI PROFESOR UNIVERSITAR ESTE PROMOVAREA NEVESTEI LUI,ALINA DOBREI,nu doar in aceeasi universitate,nu doar la aceeasi facultate,nu doar in acelasi departament,DAR LA ACEEASI DISCIPLINA!!!!!!
  Unde mai exista un asemenea caz de NEPOTISM,cand legea interzice expres acest lucru?Ce face Comisia de etica onorabila in acest caz?Sau ea judeca doar preferential pe cine si unde vrea?

 10. Sa dai 40.000-50.000 de euro pentru a ajunge decan?Doamne Dumnezeule!!Conform datelor anchetei,totul a fost premeditat inca de dinaintea alegerilor din 2012,tocmai pentru a-si securiza functia!D-le Lazureanu,unde sunteti?D-le Nedelea?Cum ati putut promova si lasa aceasta facultate pe mana unui astfel de personaj obscur al invatamantului superior?

 11. Un ziar de exceptie!O noua ancheta despre mafia din jurul acestui Rector,despre tot jaful existent la USAMVBT!SPAGI,COMISIOANE,PROMISIUNI,NEPOTISME,PROMOVARI,NONVALOARE!!FACETI CURATENIE FRATILOR CA ALTFEL ESTE JALE!

 12. Daca o persoana da atatia bani rectorului ca sa-l puna decan,cum sa ne mire ca aceeasi persoana tine ca la copiii lui la acel Craciunescu si am inteles Chisalita?Voi va puteti imagina cu cat au cotizat acestia 2 ca sa-i lase sa faca ce vor in facultate?!?!Acestia sunt profesori,dragi colegi?Sunt absolut convins ca au cotizat cel putin cat a investit acest Decan pentru functia lui!VETI RASPUNDE IN FATA LEGII!

 13. De patru ani se promoveaza doar incompetenta crasa in aceasta facultate!Iar valorile din cercetare sunt tinute sub tejghea!Dobrei si intreaga conducere a facultatii este cea mai proasta din toata Universitatea!!Toti sub comanda lui Pirsan,aceasta nulitate a lumii academice!
  PS:Dati cautare la lucrarile ISI a lor si veti vedea..E posibil ca un Decan sa aiba o asemenea activitate PRAF?

 14. Un nenorocit acest Dobrei!Un balbait retardat pe care nimeni nu-l intelege ce indruga la sedinte!Si acest lucru il pot confirma toti cei prezenti!Contraperformanta si involutia acestei facultati este vizibila in indicatorii oficiali raportati cu diverse ocazii!Dar ce puteam spera de la cineva care isi baga laboranta sa-i tina orele???!!!Acea Rodica Darabus,cea care e partenera Prorectorului Darabus,omul de casa a lui Pirsan…

 15. L-am avut profesor pe acest Alin Dobrei si va pot spune ca desi materia era interesanta,personal nu intelegeam mai nimic cand vorbea!Mult mai multe am retinut de la d-na Rodica,desi multi sustin ca nu e profesoara,dar pe mine nu ma interseaza acest lucru.Am facut practica in plantatia de vie cu d-na Ghita Alina dar si cu d-na Malaescu.Daca prima mi s-a parut cu nasul pe sus tot timpul si imbracata total neadecvat pentru acel loc (tinuta mai mult de club,extrem de colorata),d-na Malaescu era praf din punct de vedere intelectual!V-as spune mai multe despre fiecare profesor avut acolo dar am scris aici pentru ca nu ma mira deloc subiectul acestui articol,in randul colegilor stiindu-se ca acest domn profesor ar fi fost acuzat ca si-a dus acasa intreaga plantatie de vie in urma cu nu stiu cati ani.
  In prezent lucrez la o firma de distributie de pesticide din judetul Arad,calificandu-ma aici pentru ca mult prea putin mi-au folosit din pacate cunostintele dobandite la aceasta facultate.

 16. Oare de ce nu ma mira ca acest Rector are antenele intinse in toate facultatile noastre?Ce mare specialista este acea drogata de fica-sa,de are plantatie de vie?!Mai un pic aflam ca si fiu-su e specialist in dude si pomelo,avand plantatii intregi!-:)))))

 17. Daca pana si decanatul si l-a umplut ochi doar cu struguri si butasi de vie,ce mai vreti de la acest taranoi parvenit si imbogatit peste noapte?Asa Decan,asa cercetare si invatamant!Apropo,tot luni la 11 te intorci de la sat si vineri la 12 o intinzi tot acolo?Sau ti-ai mai schimbat programul pentru cei ce te cauta cu probleme de servici si tu esti de negasit?De ce nu ramai acolo pana la pensie si lasi facultatea celor carora chiar le pasa de ea?Sau tot bati din gura ca la specializarea ta sunt si la silvicultura sunt studenti si la Inginerie Genetica nu exista?Asta e explicatie de Decan al intregii facultati?

  Aprooo,stiti ca cel putin un sfert dintre studentii de la specializarea Horticultura sunt bagati fictiv,ca sa ia finantare ilegala de la Minister,iar in anul 2 ii exmatriculeaza?RUSINOOOSSSS!Asta e calitate?Asta ii invatati pe studenti?

 18. ACELASI PERSONAJ MIZERABIL ACEST PIRSAN!SA PRIMESTI DIN CER O PLANTATIE DE VIE PENTRU PARASUTA DE FIICA-TA?DAR CE AI FACUT TU CEVA PE FATA PAMANTULUI ASTUIA SA MERITI ASA CEVA?AI VANDUT DOAR FUNCTII CA SA-TI FIE TIE SI FAMILIEI TALE BINE!!PUSCARIA TE VA MANCA PENTRU ACEASTA DEVALIZARE SI MIZERII ORDINARE!TU SI HOTIILE TREPADUSILOR TAI!PRIN ACEST ARTICOL AM MAI ADAUGAT UNUL IN LUNGA LISTA DE JEFUITORI AI BANULUI PUBLIC!

 19. Asa decan,asa nevasta,vorba ziarului!Acest personaj Ghita Alina,actuala Dobrei, sau DOAMNA DECAN cum ii place sa i se spuna de toti din jur,l-a despartit de fosta sotie intr-un fel absolut grotesc si inuman,amenintand-o si facandu-l pe Alin Dobrei sa o lase ca pe un caine fara un acoperis deasupra capului desi apartamentul era bun comun,(si doar la interventiile colegilor si a fostului decan Aurel Lazureanu dand inapoi ulterior…).
  Insa nu acest can can e relevant,ci felul in care acest personaj gol pe interior total,venita tocmai din fundul Olteniei,a avut o ascensiune academica fulminanta,culminand cu postul de conferentiar scos la concurs chiar de SOTUL EI,decan Alin Dobrei si propulsand-o spre gradatia de merita,doar sa-si rotunjeasca veniturile!
  Ce barbat poti fi in aceasta viata,cand iti bati joc de jumatatea ta astfel iar una dintre amantele tale,care cu siguranta ar fi avut acest statut intreaga ei viata,ramane in invatamant,chiar la disciplina pe care tu o predai?La fel ca alta amanta a acestui decan,Sef.lucr.Malaescu si ea ramasa tot la aceeasi disciplina??!!
  E posibila promovarea pe atatea si atatea nepotisme,neveste si amante si favoruri sexuale sub acest rector pirsan?Este acest Decan un model pentru studentii nostrii?Pentru colegii din tara?Pentru invatamantul superior?
  Ati ramane socati sa stiti declaratiile globale de venituri si fisele fiscale ale familiei Dobrei sub mandatul Pirsan!

 20. DOAR AUDITUL VA FACE LUMINA IN ACEST HATIS DE FUNCTII LUATE PE SPAGI,CURVASARAIE DE AGRONOMIE,FACTURI SUPRAEVALUATE,HOTII LA DRUMUL MARE!SI SE APROPIE ZIUA CEA MARE,STATI APROAPE!

 21. Am ramas mahnit profund dar si socat citind acest articol…Daca pana mai ieri am avut un respect colegial fata de Alin Dobrei,dandu-mi de inteles ca este un om corect si onest,de astazi incolo pentru mine acest nou personaj manjit in felul acesta de Rectorul Pirsan,nu mai exista!Adevarul este ca zvonuri au mai existat despre relatia stransa dintre el si rector,mai ales fiica acestuia,dar nu ma asteptam sa-si poata licita functia de Decan sub felul acesta…Pacat,era tanar si de perspectiva…in momentul acesta chiar imi doresc sa-i vad la puscarie pe toti care au jefuit instutia noastra…

 22. Chiar sa-ti promovezi propria sotie la aceeasi disciplina?Cat de cretin,tampit si idiot poti fi?Si i-a mai fost si studenta,conform colegilor incurcandu-se cu ea inca din anul 3 de facultate,la fel ca si cu alte studente.

 23. Sunt un fost absolvent al acestei facultati,am 44 de ani,terminand la ID in urma cu multi ani,eu va pot spune doar ca mi-au placut cursurile de pregatire a lui Dobrei Alin,nu ne-a stresat deloc iar materia era frumoasa.Ceea ce vreau insa sa spun este ca persoanele de la disciplina dansului,toate femei,il trageau rau de tot in jos,in special cea care acum vad ca ii este sotie.Nu judec viata nimanui,dar aceasta femeie am sesizat ca il indemna la tot felul de matrapazlacuri,schimband notele colegilor in functie de preferinte si interventiile altora sau inchizand ochii la absentele la pregatiri,primind o serie de mici atentii pentru acest lucru,gen cafea,parfum,flori sau bijuterii(dar nu foarte scumpe din ce mi-au spus colegii mei).Am ramas cu un gust amar vazand aceste lucruri pentru ca el nu parea genul de spagar.Repet,ca si profesor nu-i neg calitatile dar astfel de persoane din anturaj te pot compromite extraordinar si tu poate sa nici nu stii.

 24. Dl Dobrei Alin a infiintat si o plantatie la Recas si directoarei de la Aem Luxten Lighting de cateva hectare.

 25. Asa aste, unii au cotizat, altii mai slabi financiar au executat orbeste ordinele lui Parsan, de exemplu, la noi la zoo, Pacala a facut sedinta si a anuntat ca s-a infintat un nou sindicat sustinut de conducere (aberant si imoral, ce treaba are conducerea cu infiintarea de sindicate) si recomanda colegilor se iasa din sindicatul condus de Grozea si sa se inscrie acolo.
  Sefii de departament au umblat cu doua hartii, una de retragere din vechiul sindicat si a doua de inscriere in cel nou.
  Din pacate unii colegi mai fricosi au facut-o, rusine sa le fie, pentru ca nu de la Pacala au primit banii pe sentinte ci de la sindicat. D-na Silvia Patruica a facut acest gest murdar cerand colegilor sa se mute in sindicatul conducerii, rusine mare Silvia, acum 4 anu erai sustinatoarea dreptatii, acum te-ai manjit cu asemenea porcarii.
  Si la MV Herman a incercat asta dar nu a reusit, acolo e un sef de sindicat aldracului pe care nu l-au putut dobori nici cu DNA-ul. De fapt acolo a fost o alta strategie, spun colegi de la MV, prof OLARU dorea sa scape de Stancu pentru ca dupa ce se pensioneaza, Stancu ramane seful lui fiulsau si nu-si doreste asta, din cate am auzit tot de la MV prof Olaru a deschis usa pentru a monta camere de luat vederi in birou la Stancu.Pana la urma toate ies la iveala, nimic nu poate fi ascuns la infinit.Multumim ziarului care ne da posibilitatea informarii despre aceasta coruptie fara limite din universitate.
  Aceleasi metode staliniste a aplicat si Rivis la TPA, acolo e o dictatura de nedescris.
  Singurul decan care nu e de partea conducerii este dl Gosa, care nu stiu cum a ajuns decan pt ca e de cealalta parte.
  Domnilor ziaristi asteptam noi informatii de interes public.

 26. O sa ne ia dracu pana vom iesi la lumina din bezna asta!BRAVO CURTII DE CONTURI CA A VENIT SI STA MAI MULT DE O LUNA!BRAVO!Si oricat ar incerca probabil actuala conducere sa musamalizeze multe,se va lasa cu capete sparte ale unora!!

 27. Incredible!200 de likeuri la acest articol si comentarii multe pe facebookul ziarului!!Intrati si verificati!Pana si avocati,daca e adevarat cum se recomanda cativa de acolo,au scris si sunt dispusi sa dea informatii despre alte mizerii facute la directia Agricola de acest gunoi numit Pirsan,in special de ghidusii cu terenuri agricole.

  E pe lumea asta un locsor macar under tu neghiobule sa nu fii facut praf ceva,furand ca in codru?Este Pirsan nenorocit?

  NU VREM SA FIM PARTASI LA VIATA TA MIZERABILA,indiferent cine ajunge rector!!!Sa-ti intre bine in capatana aia de idiot!Pentru un simplu motiv:Noi cei multi, NU suntem hoti!

 28. Ciudata campania electorala dragi colegi!Pirsan anunta pe la colturi ca nu mai candideaza,dar nimic oficial intr-o sedinta publica…

  Decanii joaca de-a alba neagra,fripti si fierti ca racii in cuptoare ca-si pierd scaunele pentru care s-au luptat in toate felurile si modurile posibile,cotizand bani grei clanului Pirsan….

  Zvonuri de rahat circula zilnic,cum ca ala va candida,ba ca alalalt va castiga…

  Se fac aliante peste noapte si in locuri obscure…

  Se arunca articolele din acest ziar dar mai ales comentariile in carca unuia sau altuia…

  MA INTREB UN SINGUR LUCRU,BANAL SI SIMPLU,OARE NU AR FI FOST MAI BINE SA NU FII EXISTAT MOTIVE PENTRU TOATA ACEASTA TELENOVELA?OARE NU AR FI FOST MAI ACADEMIC SA NU FII AVUT MOTIV SA AVEM CE CITI AICI DAR MAI ALES SA SCRIEM,DACA AM FI FOST IMPLINITI SAU MACAR MULTUMITI LA DRAGUL NOSTRU LOC DE MUNCA?

  MA INTREB, O UNIVERSITATE INTREAGA E ATAT DE PROASTA SI DOAR O MANA CARE O CONDUCE ESTE DESTEAPTA SI CORECTA?

  MA INTREB,OARE NISTE SIMPLE NEGARI ALE ATATOR SI ATATOR FAPTE PENALE SEMNALATE DESEORI PE AICI,SA NU NE DESTEPTE,MAI ALES PE CEI DIN ALTA GENERATIE DE VARSTA CARE NE PLANGEM ZILNIC CA NU SUNT MULTE IN REGULA SI TURUIM TOT ZILNIC CA VREM ALTCEVA DAR FACEM CONCRET MULT PREA PUTIN…

  Am un glob mare…la care ma uit zilnic…Iar imaginile din el deseori ma lasa cu un gust amar vazand cum multi se lasa prostiti de barfe ieftine…DAR SI IMAGINEA UNEI LUMINITE SI A UNUI VIITOR MAI BUN,MACAR UN STROP…

 29. Nu mai stiu cati suntem in sindicatul adevarat creat aici,dar stiu ca noi cei ramasi ne vom vinde scump pielea in fata oricui!Pentru ca vrem dreptate,vrem calitate,vrem echitatie si vrem drepturi egale sa putem vorbi liber!Asta e viitorul adevarat!Nu hotii la drumu mare si jafuri peste jafuri!!!!!!!!!

 30. Eu astept auditul!Si va veni,credeti-ma!Apropo,de ce va dau picioarele in our,de cane e curtea de conturi zilnic pe aici?Ati lansat zvonuri cum ca a venit la comanda,trimisa nu stiu de cine!SINCER?DACA AVEAM CUM,EU V-AS FI ADUS-O PE CAP!!Pentru ca daca sunteti curati,nu aveti de ce va teme!!Simplu,nu e asa,Rectore?

 31. Sa inteleg bine?Dobrei ca Decan a prestat servicii familiei Pirsan,respectiv fiicei lui,care nu are nici o treaba cu via si strugurii,facandu-i o plantatie la cheie,ca sa-l puna Decan!Corect?CORECT!
  Acelasi Dobrei care ii permite Directorului RNP Adam Craciunescu sa stea 8 ore la bucuresti si inca 8 aici ZILNIC,neparandu-i-se deloc o ilegalitate majora,ba chiar promovandu-l recent,doar pentru ca a fost platit de acesta ca sa-i faca peste in milion(?!?!) de metrii patrati de vie?CORECT?CORECT!!
  Acelasi Craciunescu Adam care i-a anagajat fetita scumpa a lui Pirsan la Consiliul Judetean,pe vremea cand era Vicepresedinte acolo!CORECT?CORECT!
  Acelasi Dobrei care are angajate la aceeasi disciplina de vie, pe doua amante ale lui,Malaescu si Ghita,ambele divortandu-l de fosta lui sotie,Beinsan!Ambele foste studente eminente!CORECT?CORECT!
  Acelasi Dobrei la care intra la orele de curs pe post inchipuit de profesor,chiar cu rezultate remarcabile dupa unii studenti sau chiar ea insasi, o laboranta,Darabus Rodica,sotie de actual Prorector!CORECT?CORECT!
  Si lista poate continua,nu am vreun dubiu!CORECT?Aici vom vedea…

  Cuvintele sunt de prisos…:((

 32. Sa stati linistiti,atata timp cat Curtea de Conturi a venit in Universitatea noastra,condusa ca sef de misiune de nimeni altul decat un om ca si Popovici,mizeriile vor iesi la suprafata!Dati o cautare rapida pe Google si veti vedea cu cine s-a luat la tranta acest Corrado Cattani al banului public!!:)Nicolae Robu-Primaria Timisoara,Spitalul Judetean,Titu Bojin-CJT,echipa Poli Timisoara si finantarea ei ilegala,etc,etc…
  NU ESTE DECAT DIRECTORUL GENERAL AL CURTII DE CONTURI TIMISOARA,promovat recent in aceasta functie,din adjunct,pentru cei interesati(!!),un tip din generatia 40 de ani,care URASTE HOTII!ATAT!:)Si care si stie unde si mai ales,ce sa caute…:)

 33. De ce Procust?Pentru ca intreaga agronomie Timisoara este un mare pat conjugal!Fiecare si-o trage cu cine apuca,la propriu sau la figurat,totul este sa nu pici din acest pat!Sau sa nu te traga curentu’!Inchideti usa!Haha!

 34. Globul meu de sticla imi spune ca Rectorul Pirsan pregateste o mutare demna de caracterul lui pe care il stim cu totii preabine de acum…Saptamanile viitoare…Traim si vedem…Insa din pacate pentru intentiile lui,planurile au fost dejucate si anticipate din timp…Asa ca luati-va popcorn,puneti-va in canapea si pregatiti-va pentru cel mai prost prost film!Intr-o regie care insa nu-i apartine!:)

  Dar probabil il putem propune la premiul Zmeura de Aur!

 35. Oare toti decanii au cotizat pentru functiile lor sub diverse forme?Cu siguranta,DA!Rusine sa va fie!MARE RUSINE!DAR AM UITAT,VOI NU AVETI ASA CEVA!

 36. Chisalita este chiar seful Statiunii ICAS Timisoara, iar functia ar presupune/necesita implicarea lui 100% in aceasta activitate. Conduce o statiune de cercetare, dar el n-a facut in viata lui nici cercetare si nici amenajarea padurilor. Iar managementul lui consta doar in amenintarea si sicanarea subalternilor care isi fac treaba cu profesionalism si daruire, in controlul angajatilor si in derularea propriilor afaceri. Stilul militianului de la Moldova Noua. A ajuns seful statiunii doar prin parvenitism si beneficiind de sprijinul lui Adam Craciunescu. Subiectul Chisalita este unul ofertant pentru investigatie, marfa pentru mai multe episoade.

 37. Să-ț traiască piranda ș puradeii domnu hanchetator că ne dai ș noă hrană spirtuală !
  (alfel ar trebui să muncim)

 38. Seriooooooooooooooooooooos !?!?
  E mafie peste tot ?
  E mafie și la Pp ???
  Seriooooooooooooooooooooos ???????

 39. Ati zis ca vin dubele si DNA-ul in octombrie…in noiembrie…in decembrie…apoi ianuarie. unde is? Prostii cat china. Aaa, vin in februarie si martie. :)))))) Nu o sa vina nici o duba si nici un DNA. Daca era ceva, veneau. Haidi la revedere.

 40. Din pacate, realitatea universitara romaneasca se incadreaza in relitatea generala a tarii. Universitarii care au dezvoltat/modelat actualul sistem universitar romanesc sunt tot felul de politruci, parveniti, frustrati, corupti. La fel cum politicienii au dezvoltat sistemul politic din Romania. Iar intre mediul universitar romanesc si politic a existat in continuu o legatura incestuoasa. Cu regrete, dar nu intrevad o asanare a mizeriei actuale din mediul academic romanesc. Numai daca vor veni oameni noi, cultivati in universitatile din tarile civilizate. Dar inainte trebuie tamaiat si sfestanie peste tot, sa se alunge diavolul.
  Referinte suplimentare:
  http://www.contributors.ro/sinteze/no-way-no-end/
  http://www.romaniacurata.ro/topul-rusinii-clasamentul-universitatilor-care-i-au-girat-pe-puscariasii-academicieni/
  http://www.romaniacurata.ro/iata-si-dovada-cum-universitarii-si-criminalii-isi-dau-mana-in-tara-lui-becali/

 41. Astept cu maxim interes, nerabdare si zambitor sa livrati „datele cutremuratoare” despre seful ICAS Timisoara, Chisalita Ion. Promit un postscriptum!!!

 42. Pirsan este un mare jefuitor al banului public!Iar decanii actuali,niste oportunisti dictatori!Uitati-va doar cum au timorat atatia colegi la depunerea candidaturilor in facultati!Unde este tanda pe manda,nici nu ai de unde alege!E posibil Decan Pacala sa-ti bati joc de o facultate cu asemenea traditie?Este posibil Decan Rivis sa pui numai slugi fatarnice in functii,in frunte cu Trasca?Si lista poate continua si la celelalte facultati…

 43. Dorei s-a inconjurat numai de lichele,gen Pirsan,Craciunescu,Chisalita…doar,doar ii picura cate ceva si tie de la ei…Dar timpul tau s-a scurs demult si impreuna cu Pirsan vei merge la Beciul Domnesc!Alaturi de ceilalti care au inchis ochii la tot ce ati facut,desi au stiut de ani de zile ca faci multe ilegalitati,tolerand doar pe aceia de pe spatele carora te-ai imbogatit!

 44. Oricine ar ajunge in locul actualului RECTOR,va trebui ca prima data sa verifice pe ce cai state,chemand auditul financiar si economic!Pentru ca asteptarile sunt mari si suspiciunile si mai mari fata de multi!Iar cine e dovedit ca a facut mizerii,sa raspunda fara cel mai mic dubiu!

 45. Sunt din Moldova Noua,sunt angajat la fabrica Delphi din 2011,fabrica deschisa pe vremea cand chisalita era primar si va spun ca am fost nevoit sa cotizez 200 de euro spre el,intermediar fiind fratele acestuia,angajat la Primaria Moldova Noua.Mentionez ca alti colegi de servici au dat fie 50 de euro fie chiar 400,depinde pe ce filiera a venit!Aceste lucruri pot fi confirmate de multi angajati in acea perioada de angajari inainte de deschiderea fabricii!O FAMILIE DE HOTI!

 46. Numai la dubele DNA va este gandul!Hotul striga hotii,NU ESTE ASA DOMNULE TRASCA?Tu esti principalul vinovat ca sustinator al rectorului,tu te-ai gudurat pe langa el,STIIND DE TOATE MIZERIILE,BA CHIAR FACAND AFACERI IMPREUNA prin firma ABB!Totul e dovedit prin facturi de miliarde!!!!

 47. Toti din functie au cotizat la Pirsan in 2012 cand au fost pusi in functii!!Toti,incepand cu Trasca si terminand cu Dobrei!Si atunci ne miram ca fac pe grozavii cu angajatii din facultati!

 48. Mi-a spus Pirva ca auditul a venit pe partea de calitate in invatamanat,absolventi in special si absorbtia lor pe piata fortei de munca,nu pe financial,rasufland usurata si facandu-si crude,scuipand in san!Eu tot sper insa ca vor verifica totul,inclusiv pe contractele de cercetare sung multeeeee matrapazlacuri,incasand sume imense ca salarii!!!

 49. Odata ajunsi in functie,toti fac pe dracu in patru sa si le asigure pentru eternitate!IAR PRIMII SUNT DECANII,manipuland si amenintand colegii ca daca nu sunt alaturi de ei si de Pirsan in continuare,va fi nasol!CAND DE FAPT DOAR DE SCAUNUL LOR LE PASA!ATAT!!

LĂSAȚI UN MESAJ