DISTRIBUIȚI

Ca la început de ciclul electoral, liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, a făcut o ”evaluare” a începutului de mandat a lui Alin Nica și Dominic Fritz, bineînțeles, cu ironie. Social-democratul a venit și el cu o propunere cu ușoară mireasmă de gogoși, și anume, să se facă un pact între parlamentari pentru principalele proiecte ale Timișului.

Simonis a ironozat, pe bună dreptate, bilanțul artificial făcut de Nica, la 100 de zile de mandat, în care liberalul a vorbti de proiecte început pe timpul lui Călin Dobra. Nici postările despre niciun subiect concret ale lui Nica nu au fost ocolite. ”Am văzut o înșiruire de povești, întâlniri, deplasaări, fotogrifi, plimbări, dar nimic concret. Nu am văzut un plan al dânsului, eu unul am văzut un șit de proiecte în derulare, începute în mandatul lui Călin Dobra. M-a frapat că domnul președinte a prezentat terminalul de al aeroport, care a rpaoep finalizat, început de fosta administrație, dânsul fiind de trei luni președinte. A început să confiște obiective. Acest obicei de a confisca obiective făcute de alții a fost atât de specific celor din PNL și domnul Nica pare să facă la fel. Domnul Nica este în izolare în propriul partid. A pierdut secretarul de stat la ministerul Sănătății, a peirdut secretarul de stat la ministerul Dezvoltării, a pierdut postul de prefect. Tot mai multe voci din PNL au ajuns să-l regrete pe Nicolae Robu. Am văzut tot felul de întâlnirii între eșfii filialei, se spionează între ei, cei de al PNL își aduc tot fleul de acuzații grave”, spune Simonis.

Nici Dominic Fritz nu a ”scăpat”, dar cu mai puține critici. ”La USR situația nue  așa de gravă. Domnul primar prezintă proiecte pe care el are ca primar, este la fel de arogant ca predecesorul său. Deleaga atribuții viceprimaurlui, atunci câdn acesta nu este în concediu, se lamentează că toate sunt rele și asta îl împiedică să dezvolte orașul. Exact ca predecesorul dânsului!”, a spus Simonis.

Altfel, Simonis a vrut să comunice presei un subiect la fel de steril ca plimbările lui Nica și lamentările lui Fritz: propunerea ca toate aprtidele să susțină câteva proiecte de importanță majoră pentru Timiș în Parlament, unde se voetază elgi, nu proiecte. Simonis a enumerat terminalul de plecări externe de la aeroport, un spital nou, reparațiile la drumuri, sala polivalentă sau un stadion.

LĂSAȚI UN MESAJ