DISTRIBUIȚI

În cadrul Consiliului Județean Timiș va există o structură denumită Consiliul Consulativ al Minorităților Naționale. Structura va putea propune inclusiv acte administrative și va avea un reprezentant în plen.

CCMN a fos tînființat deoarece după alegerile din toamnă, niciun reprezentant al partidelor etnice nu a intrat în componența CJT. Va fi o structură consultativă și fără personalitate juridică, dar implicaăt în luarea deciziilor. Din consiliu pot face parte organizații reprezentative ale minorităților naționale, cu condiția să aibă activitate în județul Timiș. În structură vor fi abordate tematici precum cultură, educație și formare, ocuparea forței de muncă și antreprenoriat, participare și activități de voluntariat, sport, sănătate și mediu, incluziune socială și susținerea familiei, probleme specifice legate de conviețuire și drepturi etc. Un reprezentant al consiliului va avea drept de intervenție în plen când pe ordinea de zi vor fi proiecte legate de minorități. De asemenea, consiliul va putea propune și acte administrative.

Alin Nica spune că o asemenea structură e importantă pentru județul Timiș, unul cu o istorie multiculturală. ”Nu trebuie să uităm că județul nostru are o bogată istorie a unei societăți multi- și interculturale, ecumenice, tolerante și fraterne, o istorie amintind de coabitarea armonioasă a unei populații plurilingve și cosmopolite. Acesta a fost de altfel poate cel mai important atu al Timișoarei în lupta sa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii și considerăm că în această perioadă, mai mult decât oricând, avem datoria să cinstim istoria noastră comună și să onorăm importanta distincție care ne-a fost acordată”, spune președintele CJT.

CCMN va funcționa pe baza dialogului în elaborarea și monitorizarea politicilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ