DISTRIBUIȚI

PNL va da cei mai mulți parlamentari de Timiș, cinci, dar nu datorită vreunei victorii la alegeri în județ, ci după redistribuire. În contextul în care, cel mai probabil Guvernul se va face între liberali, USR-PLUS și UDMR, aceleași negocieri se poartă și pa plan local, dar Alin Nica spune că mai poate dura până la final de an pentru finalizarea negocierilor!

Președintele filialei a spus că vrea o alianță în tot județul, afirmație pe care a mai făcut-o de la momentul alegerilor locale până acum. ”Vom avea un Guvernul PNL, cu aceeași majoritate pe care o vom crea și în administrația publică locală. Până la sfârșitul anului spre să se încheie negocierile cu USR-PLUS și să completăm pozițiile din administrația publică locală de la toate nivelurile, cu viceprimari și vicepreședinți din partea celor două formațiuni politice”, a declarat Nica. Președintele CJT a punctat că nu știe de und eau apărut informații în presă, cum că nu o agrează pe prefecta Liliana Oneț și a mai spus că pentru deconcentrate se va negocia între PNL, USR-PLUS și UDMR după ce se face și guvernul.

Un guvern în care e foarte interesat de văzut dacă Timișul va avea și miniștri sau doar secretari de stat, la fel ca în actualul executiv. Marilen Pirtea nu a făcut deloc un secret din faptul că i-ar surâde postura de ministru al Culturii. ”Fiecare soldat poartă în raniță bastonul de mareșal. Orice e posibil. S-ar putea să ne surprindă o chestiune de genul acesta. La București se analizează, încă nu sunt împărțite portofoliile între cei trei parteneri de la guvernare. Pentru noi, Timișul și Timișoara, cultura este foarte importantă”, a precizat Pirtea, între dacă va fi viitorul ministru al Culturii. La fel ca Pirtea, în Parlament au fost „reconfirmați” Alina Gorghiu și Ben-Oni Ardelean.

Numele noi sunt Cosmin Șandru și Claudiu Chira, fostul director al Grădinii Zoologice din Timișoara, acuzat că ar fi mâncat un cerb. Viitorul deputat spune că este o minciună. ”Toată discuția a pornit de la o poveste veche, înainte de a lucra eu la Zoo. Fiecare a adaptat-o cum a dorit. A Apărut această poveste inclusiv de zebră că a fost tranșată și a primit domnul Robu pachete. S-a făcut acum un update, transferat către domnul Nica. Cerbul mare este la Zoo din Brașov, unde a ajuns în urma unui schimb de animale. Erau prea mulți cerbi la noi și se băteau în perioada de rut”, a spus Chira. Fostul director al Zoo Timișoara spune că și-a dat demisia din cauza lipsei investițiilor și a indiferenței primarului Robu și spune că locația trebuia închisă demult.

 

LĂSAȚI UN MESAJ