DISTRIBUIȚI

După focarul de pestă porcină de la Găvojdia, un nou focar a fost descoperit la Remetea Mare. Doi porci au murit la o exploatație, iar analizele au arătat că este vorba de maladie care face ravagii între suine.

Analizele de la Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București au confirmat faptul că cei doi porci au murit de pestă. În acest sens, astăzi s-a reunit Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor, condus de prefecta Liliana Oneț, care a declarat un nou focar de pestă porcină. Ca de obicei, au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere în jurul exploatației. Zona de protecție include localitatea Remetea Mare, iar cea de suraveghere următoarele localități: Izvin, Recaș, Ianova, Giarmata, Giarmata Vii, Ghiroda, Bucovăț, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Bazoșu Nou, Albina, Dragșina, Bazoșu Vechi.

Comitetul Local pentru Combatere a Bolilro a decis uciderea, sub control oficial, a tuturor porcilor din exploatația-focar. Reprezentanții Prefeturii Timiș spun că este vorba de 60 de animale. Pesta porcină nu afectează omul, dar oamenii o pot transmite la alți porci, pentru care boala este mortală.

LĂSAȚI UN MESAJ