DISTRIBUIȚI

Focarul de coronavirus de la Oncohelp a crescut la 13 cazuri, după ce vineri, alți angajați au fost confirmați pozitivi cu noul virus, în urma retestării. Centrul de oncologie a anunțat oficial alte trei cazuri, dar și închiderea a două secții și alte măsuri luate.

Reamintim că inițial, focarul avea zece infectări confirmate. Sursa a fost o pacientă, de la care au luat infirmierele și femeile de serviciu. Acum, după retestare, au fost identificați alți trei angajați infectați: un tehnician de la radiologie, o infirmieră și un angajat de la curățenie. În total, au fost testate 160 de persoane, pentru un total de 280 de teste, toși, personal al centrului privat. Vineri, conducerea Oncohelp a dispus închiderea secțiilor de Oncologie medicală și Hematologie până miercuri, cu reprogramarea pacienților care urmau să vină la tratament. De asemenea, se reduce activitatea în Ambulatoriul de specialitate, doar pentru strictul necesar.

În cele două secții se face dezinfecția terminală, atât pentru spitalizarea continuă, cât și la cea la cea de zi. Se face monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical, cât și a celui auxiliar. De asemenea, tot personalul centrului va fi reinstruit în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva coronavirusului, atât în ceea ce  mediul spitalicesc, dar și viața de zi cu zi. Oncohelp anunță că Laboratorul de Radioterapie și Secția de Îngrijiri Paliative își vor continua activitatea, deoarece sunt complet izolate de focarul de coronavirus.

Cei de la Oncohelp spun că iau toată măsurile pentru stingerea focarului. ”Conducerea Asociației OncoHelp Timișoara reprezentată de conf.univ.dr. Șerban Negru – Președinte și dr. Valeriu Borugă – Manager, își exprimă regretul pentru situația existentă, dorește să asigure pacienții și familiile acestora că realizează tot ceea ce este posibil pentru stingerea focarului de COVID-19 existent, și solicită înțelegerea lor pentru respectarea tuturor măsurilor impuse – luate pentru siguranța lor și a personalului medical”, transmite asociația.

În județul Timiș, vineri existau zece focare de coronavirus sub supravegherea DSP. Alte spitale afectate sunt Spitalul Premiere, tot privat, Spitalul Municipal Timișoara (secția de Ginecologie), dar și Spitalul de Psihiatrie Gătaia.

foto: avoncosmetics.ro

LĂSAȚI UN MESAJ