DISTRIBUIȚI

Ripensia a fost eliminată din șaisprezecimile Cupei României, la scorul de 1-0, de Dinamo București, după un meci desfășurat într-un semi-anonimat care nu face deloc cinste Timișoarei. Ambele formații au oferit un spectacol sportiv limitat, iar trupa bucureșteană nua  reușit să aducă prea multă la stadion, semn că dezinteresul pentru fotbal a ajuns să cuprindă aproape marea majoritate a populației din capitala Banatului.

De altfel, nu s-au strâns nici 2000 de oameni pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, o asistență de-a dreptul penibilă pentru un oraș ca Timișoara. În aceste condiții, galeria lui Dinamo, fără oponenții, a putut înjura nestingherit orașul! Dinamo a avut prima mare ocazie la șutul lui Moldoveanu în bară. Ripensia s-a chinuit în atac cu Ernest, insuficient. În minutul 36 a venit și golul lui Cosmin Matei, după centrarea timișoreanului Sorescu.

În repriza secundă, tot Matei a fost periculos, în minutul 49, dar Rus a avut o paradă bună. Condus, Petruescu a înlocuit doi închizători cu doi închizători, deși era evident că Ernest nu poate face minuni de unul singur. Jocul a devenit unul plictisitor, la trecerea timpului. cu un Dinamo modest, la minimu, său istoric, și o Ripensie, din păcate tot mai adesea, limitată. Dacă rezultatul nu este o surpriză, mai degrabă stadionul gol ar trebui să ridice mari smene de întrebare celor din fotbalul timișorean.

Ripensia: I. Rus – Andr. Macrițchii, Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.)(Vidrăsan 61′), Val. Macrițchii (Coulibaly 61′) – Piftor (Rz. Morariu 78′), Taras, Mitrov (Mih. Ion 71′) – Ernest (Golda 78′)

Dinamo: Mih. Eșanu – Sorescu (cpt.), Șt. Popa (Dudea 87′), Ric. Grigore, Andr. Radu – Al. Răuță (G. Crețu 56′), Itu – Rob. Moldoveanu (Amzar 71′), C. Matei, Bani – Țîră (Neicuțescu 87′)

Indiferent de rezultat, Cosmin Petruescu a pus ”placa” cu jocul bun. ”Un meci la finalul căruia rămânem cu dezamăgirea că nu am reușit mai mult din punct de vedere al rezultatului. Din punct de vedere al jocului aș vrea să-i felicit în primul rând pe băieți, pentru atitudinea pe care au avut-o. Ne-am dorit foarte mult să fim una dintre echipele care produc o nouă surpriză n această fază a Cupei României. Dar, din păcate, nu a fost să fie. Acea nesincronizare din prima repriză, în care am primit goll, apoi o repriză a doua în care consider că s-a jucat mai mult în jumătatea adversă de teren. Am încercat să împingem jocul cât am putut de mult, dar nu am fost foarte inspirați acolo, în ultimii 15-20 de metri”, a spus Petruescu.

Sorin Colceag asigură interimarul la Dinamo și a spus că echipa trebuie să reziste pe două fronturi. ”Era foarte importantă victoria noastră, pentru parcursul în Cupă și pentru moralul nostru. Am făcut tot ce am putut pentru a câștiga acest meci. Trebuie să găsim un echilibru. Dinamo e un club care în orice moment, și asta le-am spus și băieților înainte de meci, care întotdeauna va fi mare. Iar noi trebuie să contribuim la istoria clubului. Așa că parcursul în ambele competiții este foarte important”, a spus Colceag.

Duminică, de la ora 11, Ripensia joacă în campionat acasă, pe Electrica, cu Concordia Chiajna.

LĂSAȚI UN MESAJ