DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a precizat că după ce s-a tras linie pentru anul recent încheiat, a reieșit că în 2020, municipalitatea a avut cheltuieli duble dață de venituri! Plătițile restante sunt în valoare de 120 de milioane de lei. 

Fritz spune că i s-a confirmat că Robu făcea bugete cu estimări mai mult decât optimiste. ”Anul trecut am avut venituri de 785 de milioane de lei  și cheltuieli bugetate de 1 miliard 458 de milioane de lei. Veniturile actuale au fost cam jumtate din veniturile planificate. Eu din start aveam impresia că nu este un buget realist. Din păcate, asta se vede acum, că nu este deloc un buget realist. Sunt plăți restante de 120.000 de milioane de lei, care trebuie achitate din banii din acest an. Ceea ce este o problemă și bugetul de plăți tot crește și va crește mai departe. Vrem să facem o planificare mult mai realistă. Va trebuie să tăiem din cheltuieli. Vom reuși sigur să creștem și veniturile, dar va trebui să tăiem și din cheltuieli”, a spus Fritz.

Edilul a ținut să sublineze că nu el a făcut datoriile. ”Nu sunt facturi de chesiti comandate de mine, sunt în funcție de bugetul făcut pe anul trecut. Acum intrm într-o nouă etapă în care trebuie să ne asumăm și facturile plătite și neplătite”, a mai spus primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ