DISTRIBUIȚI

Biroul Politic Județean al USR Timiș a conceput seara trecută o sancțiune formală, fără efecte reale pentru Ana Munteanu, consiliera locală care a participat la un flagrant regizat la restaurantului hotelului Del Corso, cu complicitatea declarată a prefectului. În timp ce Zoltan Nemeth nu a pățit nimic, Fritz a sancționat cu o declarație venită târziu gestul colegei, iar Moș dă vină pe…presă!

Ana Munteanu, actriță venită din București la Timișoara, a mai avut episoade în care a căzut un ridicol. După un ”experiment social” în care spune acă în Timișoara nu există infrastructură rutieră pentru persoanele cu handicap (nu există niciunde în țară), Munteanu a venit la o conferință de presă a lui Nicolae Robu și s-a dat drept ziaristă. Acolo a făcut o scenă de doi lei, supărată că primarul de atunci o ignora, iar câțiva ziariști i-au spus că le răpește din timpul pentru întrebări. Acum, supărată că Dan Dinu vrea reducerea chirie pentru Berăria 700 (spațiu a municipalității), subit, Munteanu a fost ”anunțată” de patru prieteni că făcuseră o rezervare falsă la restaurantul Argentinian Steakhouse, din incinta hotelului Del Corso (în carantină, clienții hotelurilor pot servi masa la restaurantele din incintă), ca să arate că acolo poți lua masa  fără să fi cazat. Prefectura, pentru că prietenii erau probabil și prieteni de-ai prefectului, a trimis jandarmi, pe care Munteanu i-a însoțit cu un live pe Facebook absolut grotesc. S-a lăsat cu circ, fără amenzi și o notă de plată neachitată!

Ulterior, Munteanu a fost condamnată public de multă lume și a încercat să se justifice în fața colegilor de partid cu un alt live lacrimogen, în care îl calmoniază pe Dan Dinu, pe care îl numește ”mafiot” și spune despre el că vânează crocodili, deși omul de afaceri nu este vânător!Într-un circ cât casa, Dominic Fritz a avut nevoie de patru zile pentru ca cei din jurul lui să-i fabrice un amărât de comunicat de presă. „Aleșii locali au o responsabilitate deosebită să evite orice fel de suspiciune că ar putea să se amestece în aceste atribuții exclusive ale forțelor de ordine. De aceea, spun fără echivoc că aceste evenimente nu ar fi trebuit să se întâmple. Consider că a mea colega a făcut o eroare de judecată. Această eroare nu reprezintă modul în care reprezentanții aleși ai partidului nostru își exercită responsabilitatea față de administrație si comunitate.  Știu că Ana Munteanu regretă cele întâmplate.  Este o lecție pentru tinerii politicieni că există o linie de demarcație între acțiuni civice de acest gen și acțiunea politică și administrativă”, spunea Fritz.

Ultra-cinstiții din USR au făcut o ședință în care au găsit-o țap ispășitor pe Ana Munteanu pentru poveste, fără nicio sancțiune pentru prefect și Răzvana Popa, altă useristă adusă nu se știe pentru ce competențe în prefectură. Popa, ea însăși proprietară de afacere din domeniul alimentației publice, a fost șie a printre denunțători, conform lui Dan Dinu. Revenind la sancțiune, Munteanu a primit o pedeapsă fără efecte pentru statul său de consilier local. Astfel, actrița va fi sancționată doar cu o suspendare formală din partid, adică cu mai nimic. ”Întrucât modul în care colega noastră a înțeles să acționeze nu reflectă voința noastră, ca organizație, și nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile începând cu data de 26 martie 2021, cu titlu de sancțiune”, a anunțat liderul județean al USR, Cristian Moș.

Între timp, deoarece pagini de pamflet au comparat-o pe Munteanu cu Ana Pauker, un personaj monstruos al istoriei României, Moș s-a gândit să dea vină tocmai pe…presă, într-un demers mai mult decât jalnic care nu merită comentat. ”Condamnăm, de asemenea, știrile false fabricate și promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferința victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea în ansamblul ei are nevoie să respingă astfel de practici și să încurajeze propagarea adevărului. Știrile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale”, mai spune Moș pe pagina sa oficială de Facebook.

Din păcate, dacă nu-și da va singură demisia, Ana Munteanu rămâne consilier local.

foto: facebook.com/anamunteanupage

LĂSAȚI UN MESAJ