DISTRIBUIȚI

Schimbări la conducerea filialei Timiș a UDMR. Avocatul Andrei Molnar, candidat al partidului la alegerile parlamentare, este noul președinte interimar al filialei. El în înlocuiește pe Zoltan Marossy.

Andrei Molnar va avea această funcție timp de șase luni, perioadă în care va trebui să organizeze alegerile în filială. ”În baza deciziei nr. 1/09.12.2020 a Consiliului Permanent al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, adoptată în considerarea rezultatelor alegerilor locale, a fost numit Molnar Andrei în calitate de președinte interimar al UDMR Timiș. Conform deciziei CPU, președintele interimar va organiza alegerile interne în filială, în termen de șase luni de la adoptarea deciziei”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Intențiile lui Molnar sunt ca la începutul lui 2021 să înceapă reorganizarea filialei, proces care se va finaliza cu alegerile pentru noua conducere a filialei din care vor face parte lideri comunității maghiare din județ. Președintele interimar dorește să organizeze mai multe dezbateri publice, pentru a asigura o reprezentare cât mai largă a comunității maghiare în forurile de conducere.

UDMR nu a prins niciun loc de consilier județean la alegerile locale. De asemenea, partidul nu are niciun reprezentant în Consiliul Local Timișoara și a câștigat o singură primărie din județ, la Dumbrava. Filiala nu va trimite niciun parlamentar în viitoarea structură legislativă națională.

LĂSAȚI UN MESAJ