DISTRIBUIȚI

Orașul Buziaș a primit finanțare din bani europeni pentru reabilitarea școlii gimnaziale, dar și a unor drumuri publice din oraș. Miercuri, s-a semnat contractul pentru proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor educaționale aferente învățământului general obligatoriu și a spațiilor publice în oraș Buziaș”, între autoritățile locale și Agenția pentru Dezvoltare Vest.

Valoarea totală a proiectului este 18.736.890,53 de lei, dintre care, finanțarea nerambursabilă este de 18.362.152,72 de lei, și finanțarea vine prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Proiectul are două componente. În primul rând, va fi reabilitată Școala cu ciclu gimnazial clasele V-VIII din Buziaș de pe strada Republicii. Unitatea școlară va beneficia și de o sală de sport ridicată de la zero.

Iată intervențiile concrete care se vor face: termoizolarea pereților exteriori și a soclului, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea pardoselilor și a finisajelor, recompartimentări interioare, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, înlocuirea învelitorii, crearea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea curții. De asemenea, se vor cumpăra echipamente și mobilier nou pentru școală.

Tot în cadrul proiectului, în cea de-a doua componentă, se vor reabilita drumurile publice din Buziaș, pe o lungime de 5,4 km, dar și trotuarele, pe o lungime de 8,89 de km. Perioada de implementare a proiectuluie ste de 30 de luni, ceea ce înseamnă că totul ar trebui să fie gata la final de 2022.

foto: facebook.com/ADRVest

LĂSAȚI UN MESAJ