DISTRIBUIȚI

Importanța verificării mașinii din punct de vedere tehnic, dar și remedierea problemelor de acest tip apr să nu fie luate în serios de șfoerii din Timiș, unde în ultimele săptămâni au și luat foc câteva vehicule chiar în mers. Potrivit celor de la Registrul Auto Român, în 2020, aproape un sfert din vehiculele verificate în Timiș aveau probleme.

Anul trecut, au fost verificat 1374 de vehicule din această perspectivă în județul Timiș. 23,94% dintre acestea au avut neconformități tehnice sau legate de acte/ 5,44% dintre vehiculele oprite de inspectorii RAR din Timiș au avut deficiențe din sfera poluării. Alte 0,36% aveau probleme legate de idetificare, iar 2,55% dintre ele aveau ITP fals, expirat sau anulat. Controalele mixte făcute de RAR și Poliția Rutieră au avut drept consecință 357 de amenzi convenționale și retragerea a 293 de certificate de înmatriculare.

Șoferii care s-au ales cu certificantul de înmatriculare retras în pot dobândi după efectuarea unei inspecții specifice al reprezentanțele RAR din țară. Procentul din Timiș este mai bun decât cel național, unde pentru 2020, 45,61% din vehiculele controalate au fost descoperite cu probleme. Cele mai multe probleme au fost depistate la instalația electrică de iluminare-semnalizare, la emisiile poluante, la punți, jante și anvelope de suspensie, urmate de probleme la parbriz, geamuri laterale sau lunetă.

Nu au lipsit inclusiv problemele la sistemul de frânare și direcție, care pot cauza accidente fatale.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ