DISTRIBUIȚI

ASU Poli a câștigat al treilea amical al iernii, la scorul de 3-2, cu Viitorul Pandurii. Nu au lipsit momentele de nervozitate, care par nelipsitele de la amicalele formațiilor timișorene de Liga 2 din această iarnă. Flavius Stoican a povestit că și el l-ar fi vrut pe Ionuț Cioinac, dar timișorenii au reușit să fie mai convingători.

Meciul a fos tunul cu reprize ”clasice” de 45 de minute. Primele ocazii le-a avut Casado, fără să prindă spațiul porții, după care Țegle nu a putut să-l învingă pe Hindrich. Codrea putea marca cu capul, dar portarul oaspeților a reușit să scoată de sub bară. În minutul 24, Șerbănescu a deschis scorul în contul oltenilor, iar până la pauză, Plazonja și Mera au avut ocazii pentru gazde. După pauză, Axente a avut o ocazie irosită, iar în minutul 48, tot el a restabilit egalitatea, după un penalty scos de Ivanovici. Gorjenii au reușit să preia și conducerea, după altă ocazie irosită de Ivanovici din câțiva metri, deoarece Mitrică a marcat pentru 1-2.

La golul marcat de gorjeni, cei de la Poli l-au certat pe cel din staff-ul oaspeților, care juca rolul de tușier. Reamintim că amicalele se joacă fără brigăzi de arbitri, din motive de pandemie, și se improvizează foarte mult. La centru a fost preparatorul fizic al timișorenilor, care a fost certat de Alexa pentru că nu a dat penalty la o fază, dar a rămas impasibil. Nu au lipsit nici schimburile de replici, ca unul mai dur între Jose Casado și Darius Buia. În minutul 70, poliștii au restabilit egalitatea. Coadă l-a determinat pe Ciul să-și dea autogol. Alb-violeții au controlat ostilităților pe final de meci. Popovici și Axente au irosit ocazii. În minutul 86, Ignea a marcat golul de 3-2, din pasa lui Ivanovici.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – Sofran, Scutaru, Mera, Popovici – Codrea, Casado – D. Radu, Ivanovici, Manea – Plazonja

Au mai intrat:  Jurj, Ignea, Bocşan, R. Rus, Axente, Coadă, D. Andrei, Bîrlovean. Antrenor: Dan Alexa.

Viitorul Pandurii: D. Rusu – Buleică, Lixandru, Băican, Dragu – Prejmerean, Țegle – Șerbănescu, Cioiu, Gîrbiță – Bădăuță.

Au mai intrat: Bodea – Copaci, Oros, Paraschiv, Mitrică, Luduşan, Chiorean, Costea, Enache, Ciul şi D. Buia. Antrenor: Flavius Stoican.

Dan Alexa a fost mulțumit de cum s-a prezentat echipa, chair la final de cantonament făcut pe plan local. ”Un joc bun, controlat de noi. Am avut, pe lângă cele trei goluri, foarte multe situații în care am ajuns foarte ușor în preajma careului advers. Sunt mulțumit per ansamblu de jocul pe care l-am arrătat. Am primit două goluri, un gol cu foarte multă șansă pentru adversar, iar golul doi, o greșeală mare a noastră. Dar per ansamblu sunt mulțumit. Am controlat jocul, pe lângă cele trei goluri am reușit să mai avem minimum patru situații clare, dar un antrenament reușit împotriva unei echipe care este în fața noastră în clasament. Astăzi s-a ieșit din cantonament, am încheiat cele 11 zile cu acest joc”, a declarat Dan Alexa.

”Chirurgul” a explicat că momentele de tensiune s-au datorat faptului că jucătorii erau la final de cantonament. ”După 11 zile de cantonament e normal să apară și nervii, dar, până la urma urmei, mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, nu au fost intrări dure, care să pericliteze sănătătatea jucătorilor. Viitorul e un adversar bun, care încearcă să joace în orice situație. Îl cunosc pe Flavius, asta este filosofia lui de joc. Un adversar care se va bate la promovare”, a mai spus Alexa.

Flavius Stoican a fost mulțumit că echipa sa a putut păși pe iarbă, după ce până acum s-a antrenat doar pe sintetic. ”Mă bucur că după 16 zile am văzut și noi prima oară un teren cu iarbă. Ne-am antrenat doar pe sintetic. E destul de dificil. Dar important este că a fost un joc frumos, nu am avut parte de accidentări. Au fost și momente bune și de o parte și de alta, cu goluri, a fost spectaculos”, a declarat antrenorul gorjenilor.

Antrenorul oltean a recunoscut că și el l-a dorit pe Ionuț Cioinac, care nu a jucat pentru Poli în acest meci. ”Asta a fost să fie. Mi-l doream foarte tare, era un jucător și este un jucător cu care am jucat când eram în Liga 1 la Poli Iași în play-off, un jucător de bază. Asta este. Îi doresc multă baftă. Este un jucător foarte bun. Este una dintre cele mai importante achiziții făcute de Dan Alexa. Asta este, mergem mai departe. Nu a fost să fie. L-a lingușit Alexa, i-a zis vorbe frumoase, chiar nu știu! A fost mult mai incisiv decât am fost eu”, a mai spus Stoican.

ASU Poli va mai avea un amical abia în 3 februarie, cu cealaltă echipă Pandurii.

LĂSAȚI UN MESAJ