DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a intrat de vineri în cantonament, pe plan local. În lotul lui Dan Alexa a mai venit un jucător nou, Romario Rus, adus de la Comuna Recea, o formație fără mari pretenții ale ligii secunde. De asemenea, a mai avut loc o plecare din lot.

Romario Rus are 26 de ani și este mijlocaș central, dar poate juca și pe alte posturi în linia mediană. Jucătorul s-a format la Unirea Deja, iar în 2014 a ajuns la Olimpia Satu Mare, unde a stat patru ani. În 2018, a ajuns la Comuna Recea, cu care a promovat din Liga 3. În campionat a dat 13 goluri pentru maramureșeni, plus încă unul în Cupa României. ”Gândurile sunt măreţe, sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Mă bucur foarte mult că am ajuns la o echipă cu un nume foarte mare în fotbalul românesc. Un club cu istorie, de tradiţie şi foarte iubit. Eu m-am simţit bine la toate echipele la care am jucat. Îmi place stabilitatea şi sper să fie la fel şi aici. Mi-ar face mare plăcere pentru că e un oraş frumos şi o echipă frumoasă. Ar fi extraordinar pentru mine să promovăm, mai ales pentru că nu am jucat până acum în Liga I. Să sperăm că ne îndeplinim obiectivul, eu voi ajuta cât pot de mult”, a declarat Romario Rus.

Acum, la Poli ar mai trebui să vină un atacant, dacă ținem cont de declarațiile antrenorului. Anterior, clubul i-a transferat iarna aceasta pe Cristian Bocșan și George Păduraru. De la club a plecat, sub formă de împrumut, Raul Vidrăsan. Mijlocașul central format la Academia Hagi va juca la Unirea Ungheni, în seria 9 din Liga 3. Vidrăsan a fost dorit și de CSC Ghiroda, dar a preferat să meargă mai aproape de casă.

De vineri, Poli e în cantonament la Casa Oamenilor de Știință. ”Este o perioadă grea pentru un fotbalist, cu încărcări fizice şi tehnico-tactice. Am încercat să aducem toţi jucătorii la un nivel optim pentru a pregăti perioada următoare, în care vor fi jocuri amicale. Am văzut şi nişte jucători în probe, despre care am avut referinţe bune, încercăm să găsim jucători tineri care sunt de perspectivă. Vom intra într-un stagiu de pregătire de 11 zile, vom avea şi nişte jocuri amicale şi astfel se va cristaliza şi un prim 11 sau 13-14. Încercăm să ne umplem timpul cât mai eficient, să ajungem la un nivel optim la ora primului joc”, a declarat Alexa.

Iată jucătorii luați în cantonament: Otto Hindrich, George Păduraru (portari); Nicolae Sofran, Călin Jurj, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocșan, Claudiu Pamfile, Rareş Bîrloveanu (fundași); Jose Casado, Sergiu Popovici, Ionuţ Coadă, Dorin Codrea, Luchian Gologan, Alin Ignea, Denis Radu, Romario Rus, Alexandru Munteanu, Doru Andrei, Sabin Iosif, Alexandru Gaşpar, Alin Manea, Petre Ivanovici (mijlocaşi); Mircea Axente, Stjepan Plazonja, Robert Ehling (atacanţi).

Echipa va avea luni primul amical, de la ora 13, cu Pobeda Dudeștii Vechi. Meciul e programat să se dispute în localitatea de lângă graniță.

LĂSAȚI UN MESAJ