DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica începe joi partidele din campionat, cu întâlnirea programată cu Gloria Buzău. Dan Alexa e convins că meciul va fi unul dificil, chiar dacă buzoienii au trecut prin emoțiile desfințării iarna aceasta. În această după-amiază, FRF a și modificat clasamentul, conform cu retragerea celro de la Turris.

Așadar, deoarece Poli nu a jucat cu echipa din Turnu Măgurele, urmează încă cinci finale din sezonul regulat. ”Buzăul e o echipă care are ca și obiectiv accederea în play-off, care am înțeles ca și-au rezolvat din probleme, antrenată de un om cu foarte multă experiență, Ilie Stan. Va fi un joc complicat, dar am mari așteptări de la jocul nostru. Am arătat bine cu Astra, în condițiile în care am întâlnit o echipă din primul eșalon. E un joc foarte important ca și miză. Timpul este foarte scurt și din jocurile rămase de disputat trebuie să obținem maximum. Orice calcul am face acum, pentru câte puncte ne trebuie pentru accederea în play-off, nu este relevant. Sunt foarte multe jocuri, noi jucăm și un meci mai puțin. Începem turul cu un adversar foarte puternic, care joacă fotbal. E un mix cu jucători experimentați cu jucători tineri”, a declarat Dan Alexa.

Deși echipa a pierdut în Cupa României cu Astra, jucătorii spun că evoluția echipei le dă motive de optimism, așa cum a explicat Petre Ivanovici. ”Ne așteaptă un meci dificil contra Buzăului. Știm că antrenorul Ilie Stan pune preț mai ales pe partea fizică, va fi un meci de luptă. Sperăm ca și terenul să fie foarte bun pentru meciul cu Astra, când nu am avut șansa să jucăm pe un teren bun.  Am avut un joc bun, ocazii de gol și am avut șansa să ne calificăm mai departe. Rămânem cu acel joc bun. Sperăm să fie la fel la meciul cu Buzăul și să luăm cele 3 puncte. Am avut un meci oficial care ne-a ajutat foarte mult. Dacă vom juca la fel toate meciurile, vom câștiga”, a declarat Ivanovici.

Marți după-masă, FRF a modificat în sfârșit clasamentul cu retragerea celor de la Turris. Rezultatele înregistrate au fost anulate. Acum, Poli e pe locul 4, dar va avea o etapă în care va sta. Alexa spune că echipa sa e și avantajată și dezavantajată. ”Pentru noi e un avantaj, dar și un dezavantaj, pentru că urma să jucăm cu ei și vom avea un meci mai puțin”, a spus Alexa.

Meciul dintre Poli și Buzău începe joi la ora 15 pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” și va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ