DISTRIBUIȚI

ASU Poli a reușit un start foarte bun de sezon. A fost un nou succes, de data aceasta cu 2-1, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, unde echipa a revenit pentru jocul televizat cu Farul. Adversarul nu a fost unul deloc accesibil, deoarece ”marinarii” au avut două bare până să înscrie prin Greu, însă execuțiile lui Popovici și Plazonia au fost suficiente pentru ca cele 3 puncte să rămână acasă.

Timișorenii au avut un început slab de meci, în care au stat mai mult în propria jumătate. Inițiativa au avut-o cei de la Farul, care au și avut două mari ocazii grație faptului că au controlat jocul. În minutul 17, Leca a centrat din dreapta, iar din 7 metri, Greu a reluat cu capul în bara transversală, iar Borbei a reușit să prindă ulterior balonul. Altă fază periculoasă a venit dintr-o centrare de pe stânga, când mingea a ajuns la Ursu, aflat tot periculos în fața porții, dar Borbei a pus perfect corpul și și-a salvat coechipierii. După minutul 20, fața jocului s-a schimbat total. Munteanu a avut o mare ocazie la o fază la care a preferat să finalizeze, dar Udeanu a intervenit și el bine dintre buturi. În minutul 29, la o minge pierdută de oaspeți, Sergiu Popovici a prins un șut de excepție din fața careului mare și a deschis scorul. Până la pauză, tot Popovici a mai avut o ocazie, fără ca Farul să mai pună pericol.

Debutul reprizei secunde a început tot cu Farul în controlul jocului. Oaspeții au avut din nou trei mari ocazii. Mai întâi, în minutul 48, când Greu a reluat  o lovitură liberă, iar Borbei a intervenit din nou providențial. A urmat un șut bun al lui Bîrnoi, fostul polist de la ACS, dar din nu, portarul alb-violet a fost de neînvins. Apoi, Iulian Stoica a prins și el un șut în bară, de data aceasta laterală. După acest asalt al dobrogenilor, Poli a revenit în control printr-un gol. Cei doi atacanți au combinat bine, Axente i-a lăsat lui Plazonia, care a speculat bine greșelile de poziționare din defensiva Farului și a marcat pentru 2-0. Ritmul jocului s-a mai domolit, dar s-a confirmat, măcar parțual, că 2-0 e un scor periculos. stoica a încercat un șut din întoarcere cu care nu l-a putut învinge pe Borbei, dar oaspeții au înscris în minutul 89. Greu s-a descurcat bine pe lângă Pamfile și a marcat frumos, sub transversală. În prelungiri, Poli a beneficiat de un penalty, dar Dorin Codrea a executat foarte slab, fără probleme pentru Udeanu.

ASU Poli: Borbei – Sofran (C. Jurj 61′), Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – D. Codrea, A. Ignea (Coadă 46′) – Al. Munteanu, Al. Popescu (Plazonja 54′), Sg. Popovici – Axente (Bg. Vasile 81′

Farul: Udeanu – M. Leca, V. Lică, I. Ursu (Gherghiceanu 68′), D. Panait – Greu, Antoche (cpt.) – Pirciu (Cărăruș 77′), Ant. Cruceru (Bîrnoi 46′), Al. Stoica – Măzărache (Andr. Ciolacu 77′)

Octavian Benga spune că meritul e al unității grupului și că Poli trebuie readusă în Liga 1. ”Trei puncte cu echipă foarte bună, am studiat-o. Au jucători iuți, îndemânatici, bine puși în teren. Vreau să-l laud pe Ianis Zicu, pentru că este meritul lui și al lui Ciprian Marica, pentru că au adus jucători foarte buni, puși bine în teren. Noi am încercat să-i contracarăm, să câștigăm cele 3 puncte, chiar dacă nu am jucat așa spectaculos. Totuși, am avut și ocazii foarte multe. Chiar dacă ei în primele minute au avut două ocazii. Au început mai bine ca noi, după aceea am echilibrat, am marcat și am avut noi două ocazii mari. Deci raportul ocaziilor în prima repriză a fost egal. Mai apoi am făcut un pas în spate neașteptat și nedorit de către noi. Ne-au pus în dificultate, dar cred că am fost inspirați și cu schimbările. Am schimbat, Plazonia a marcat. Puteam să facem 3-1 prin Codrea. Îmi felicit jucătorii pentru că avem un grup senzațional și asta îmi dă încredere și putere ca în fiecare săptămână să o iau de la capăt și să pregătim meciurile în amănunt. Avem niște suporteri fantastici. E păcat că nu sunt lângă noi. Cu siguranță, jocul nostru din prima etapă și chiar din a treia ne dădeau o putere în plus, o viteză în plus și arătam mult mai bine. Le dedicăm lor victoria, familiilor noastre și tuturor bănățenilor, pentru că Politehnica Timișoara e cel mai mare brand din Banat și trebuie să revină acolo unde îi este locul, în Liga 1, dacă nu anul acesta, de la anul. Să fie siguri oamenii că noi vom da totul, până la ultima picătură, Cred că este vizibil în teren că jucătorii dau totul pentru această echipă”, a spus Benga.

Ianis Zicu a recunoscut că Poli a meritat victoria. ”O partidă bună, eu cred că am încercat tot meciul să jucăm. Am întâlnit o echipă foarte bună din punct de vedere defensiv. A fructificat greșelile noastre, ne-a surprins de două ori. O dată, am pierdut mingea și a venit acel șut senzațional al lui Popovici, după care am încercat să revenim în joc, am jucat și o nesincronizare a fundașilor centrali a dus la golul doi. Cred că până la urmă rezultatul este meritat, pentru că nu am fost inspirați să reușim să fructificăm una din ocaziile pe care le-am avut. Din păcate, această înfrângere ne obligă să câștigăm meciul cu Buzăul de acasă și să recuperăm oarecum ce am pierdut astăzi, pentru că nu se pot recupera aceste puncte. Pe început de joc, da. După ce am primit primul gol am avut o evoluție nu prea bună, dar cred că dacă am fi înscris la una din aceste faze… Și la 1-0 am fi fost echipa mai periculoasă, am început repriza a doua mult mai bine, dar a fost greșeala personală a celor doi fundași centrali și de aici a apărut acest rezultat de 2-0, greu de remontat, cu o echipă a Timișoarei care nu primește goluri”, a spus Zicu.

LĂSAȚI UN MESAJ