DISTRIBUIȚI

Meciul dintre Aerostar Bacău și ASU Politehnica s-a terminat la scorul de 2-2, după ce timișorenii au fost egalați la ultima fază. Alb-violeții au jucat peste jumătate de oră în inferioritate numerică, după ce Axente a luat al doilea avertisment. Timișorenii au înscris prin Mera și Ivanovici, în timp ce moldovenii au făcut-o prin Horia Ilie și Alexandru Zaharia. 

Poli a început cu un joc fără rețineri, dar și Bacăul a fost curajoasă din debutul partidei. Danale l-a pus primul la încercare pe Hindrich, după care Vraciu a reușit să înscrie, dar dintr-un ofsaid mare. Munteanu l-a pus și el la lucru pe Cebotari, după care Corban a tras periculos după un contraatac, iar șutul s-a dus puțin pe lângă poarta oaspeților. Timișorenii ar fi putut primi un penalty în minutul 17, când Axente a fost faultat în careu. Elevii lui Dan Alexa ceruseră și anterior un 11 metri, dar munteanu făcuse și fault în atac înaint să fie doborât de portarul Cebotari. Cu toate nemulțumirile, timișorenii au pus stăpânire pe joc, ia rîn minutul 27 au marcat. Ivanovici a recuperat o minge în careu și a centrat spre Mera, care a deviat cu capul la colțul scurt. Până la finalul reprizei, nu au mai fost alte ocazii notabile, iar bănățenii au intrat cu avantaj la cabine.

Bacăul a făcut două schimbări de la pauză, în timp ce la Poli iar s-au făcut doar două înlocuiri, și acelea abia pe finalul meciului. Cu toate acestea, jocul nu s-a schimbat neapărat mult. Timișorenii au continuat să domine. După o ocazie ratată, Ivanovici a marcat pentru 0-2 în minutul 54, după o fază frumoasă, la care a pătruns în careu și a tras cu stângul, deși era încercuit de câțiva adversari. Peste patru minute s-a petrecut însă eliminarea lui Axente. La o fază la care Plazonja avea prim-plan-ul, Axente a faultat inutil un adversar din spate și astfel, a luat al doilea galben și cartonașul roșu. În inferioritate, Poli a continuat să reziste o vreme și a maia vut o ocazie la o reluare cu capul a lui Scutaru, peste poartă. Pe final însă, timișorenii s-au lăsat dominați de gazde. Astfel, în minutul 83, Horia Ilie a tras puternic la 7 metri, nemarcat. Tot el a mai ratat o ocazie, pentru ca la ultima fază, Alexandru Zaharia să înscrie, după ce Aerostar s-a aruncat în atac.

Aerostar Bacău: Cebotari – Ardei , I. Chirilă, Bobaru  – Alecsandru, H. Ilie, P. Popescu, Vraciu (cpt.) – V. Mihalcea (61, Al. Cr. Zaharia), Corban  Burlacu 46’)), Danale (Manole 46’,  An. Gavrilă 65’)

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Munteanu, D. Codrea, Ignea, Ivanovici (S. Popovici 86’) – Plazonja (B. Vasile 90+3’), Axente

Poli are meci sâmbătă de la ora 13,15, la Craiova, cu FC U, în Cupa României. Ulterior, va urma un meci acasă în campionat, cu Rapid. Timișorenii sunt pe locul 2, la 3 puncte de craioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ