DISTRIBUIȚI

ASU Poli a câștigat cu 2-0 amicalul cu CSC Dumbrăvița, jucat sâmbătă, pe Stadionul Știința. Mircea Axente a înscris ambele goluri, în prima repriză. La acest joc, antrenorul Octavian Benga a testat un nou jucător, de data aceasta, un tânăr de la Sportul Snagov.

Meciul s-a jucat cu două reprize de 50 de minute. Scorul s-a deschis în minutul 23, după primul gol al lui Axente. A doua reușită a venit în minutul 40, dintr-o centrare a lui Manea. Alexandru Munteanu a jucat în acest meci din prima repriză. Au lipsit de la Poli Motreanu și Săulescu, accidentați, dar și Borbei, chemat la lot. Alb-violeții îl au în probe pe Alin Turbatu, fotbalist de 21 de ani, ce poate juca ca fundaș și mijlocaș stânga. Provine de la Sportul Snagov, club care vrea să se retragă din Liga 2. Turbatu nu e liber de contract, dar are hârtie că se poate antrena cu ce club dorește.

ASU Poli: Contra, Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș, Codrea, Ignea, Trip, Munteanu, Manea, Axente. Au mai intrat: Murariu, Sofran, Vidrăsan, Coadă, Turbatu, Pintea, Dros, B. Vasile, Kuhn, Pop.

CSC Dumbrăvița: Mikloș, Berivoiescu, Telescu, Podină, Coroiu, Rus, Oprea, Mărmăreanu, Mura, Drăghici, Enciu. Au mai intrat: Smaranda, Kovary, Telescu, David, Siminic, Ștefan, Jichici, Jinga, Murariu, Făgărășanu

Benga a fost mulțumit de echipa sa. ”Un joc de care sunt mulțumit, cred că a fost cel mai bun joc al nostru de până acum de pregătire. Am arătat mult mai bine pe faza ofensivă, ceea ce mi-am și dorit. Meciurile trecut am reușit să ajungem multe mingi în zona careului, dar acum chiar am reușit să construim bine pe atac pozițional și am reușit să finalizăm. Mă declar mulțumit de cum arătăm acum, dar mai e foarte mult de muncit și pe zi ce trece, trebuie să completăm cu lucruri pozitive”, a precizat antrenorul.

În programul de amicale a lui Poli, mai sunt jocuri cu Radnicki Zrenjanin, Șoimii Lipova și Zemun. Benga mai vrea să programeze un amical, pentru că echipa va sta în prima etapă. ”Mai avem trei amicale, mai mult ca sigur vom completa cu încă un amical, pentru că vreau ca toți jucătorii să se apropie de forma sportivă. E destul de dificil, pentru că noi prima etapă vom sta”, a mai spus antrenorul lui Poli.

Sorin Bălu consideră rezultatul echitabil. ”Au fost două reprize diferite. O primă repriză în care nu am putut să ieșim nicium din jumătatea noastră, pentru că Poli a exercitat o presiune permanentă pe echipa noastră. Am încercat din punct de vedere defensiv, să ne organizăm cât mai bine, deși în aceste trei săptămâni nu am reușit să lucrăm absolut nimic din punct de vedere tehnico-tactic, ci doar fizic. Rezultatul după prima repriză este just, Poli ne-a pus permanent în dificultate. Au marcat de două ori, ar fi putut poate să o mai facă, am fi putut poate și noi. În repriza a doua, cu schimbări, am echilibrat jocul în bine. Am făcut două echipe valoric echilibrate, nu am făcut cea mai bună echipă din prima repriză”, a punctat Bălu.

Cei de la Dumbrăvița spun că în toamnă au avut probleme cu banii, care acum au fost depășite. ”Din vară încoace, nu a fost ce trebuie la Dumbrăvița. Au fost așteptări mari, din partea noastră, și noi am avut din partea conducerii. Nu a funcționat absolut bine, nici din punct de vedere financiar, nici sportiv. Însă săptămână aceasta, conducerea noastră a achitat toate salariile. Din acest moment nu mai putem să căutăm alibiuri. Trebuie să dăm maximul, pentru că și clubul a dat”, a mai spus antrenorul.

Bălu a ținut să aibă și un psiholog la echipă. ”L-am adus în staff-ul nostru pe Cristian Tăbăcaru, trainer neuro-lingvistic, care vine odată pe săptămână la echipa noastră. Mental și motivațional echipa noastră se va prezenta foarte bine în retur. Ține un work-shop extraordinar, de trei ore, care poate să schimbe viața. O să părem așa, filfizoni, «Vine iar ăsta, Bălu, și face pe istețul», dar, vă spun sincer, noi astăzi în România am ajuns să ne bucurăm de realitate”, a adăugat Sorin Bălu.

LĂSAȚI UN MESAJ