DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș anunță că va face controale în perioada următoare și în ceea ce privește managementul substanțelor chimice. Instituția transmite printr-un comunicat de presă că va aplica amenzi dacă va găsi nereguli.

Aceste controale sunt posibile deoarece Inspecția Muncii este autoritatea competentă pentru a verifica aplicarea Regulamentului Reach, referitor la înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice, în ceea ce privește securitatea și sănătate în muncă, conform legislației în vigoare. În acest sens, și ITM Timiș va face controale în perioada următoare. De aceea, instituția solicită tuturor responsabililor SSM din companii să fie atenți la legislația pentru protejarea sănătății umane, și a mediului.

Inspectorul-șef Pavel Kassai transmite firmelor să păstreze un echilibru între beneficiile utilizării substanțelor chimice și protecția angajaților și mediului. ”Conducerea ITM Timiș, preocupată de gestionarea riscurilor aferente volumului tot mai mare de produse chimice, comunică firmelor din judeţul Timiş care gestionează utilizarea de substanţe chimice să asigure un echilibru adecvat între beneficiile utilizării substanţelor chimice şi între măsurile de prevenire şi protecţie faţă de potenţialul impact negativ al acestora asupra lucrătorilor, a locurilor de muncă, a comunităţilor şi mediului”, se arată într-un comunicat semnat de Pavel Kassai.

Dacă se va încălca regulamentul Reach, iTM va aplica amenzi, dar va sesiza și Garda de Mediu Timiș, care poate da la rândul ei sancțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ