DISTRIBUIȚI

Alin Nica a început procesul de ”reșapare” a filialei PNL Timiș, după ce a fost instant ca președinte interimar al organizației județene. Practic, au fost vizați patru oameni care să renunțe la funcții, dintre care doi și-au psu demisiile pe masă, iar ceilalți au ignorat solicitarea.

Cosmin Buboi, candidatul învins pentru primăria Săcălaz, și Nicu Bitea, director STPT, și-au depus demisiile din funcțiile de consilier județeni, așa cum le-a cerut Alin Nica. Alin Popoviciu, fostul secretar al partidului, și Călin Roman, fiul primarului de la Deta, au ignorat solicitarea lui Nica. Toți cei patru se aflau pe poziții eligibile pentru noi mandate, întrucât PNL are un număr de 16 consilieri județeni după rezultatul final al alegerilor din 27 septembrie. Pentru a ”scăpa” de pe listă de cei ce nu și-au dat demisia, Nica trebuie să îi excludă din partid.

Declarativ, Nica dă exemplu demisiilor din partid ale lui Nicolae Robu și Dan Diaconu. ”Vrem să schimbă modul de a face politică. Toți cei din nucleul zero trebuie să-și asume eșecul alegerilor în Timișoara, așa cum au făcut-o Nicolae Robu și Dan Diaconu. Problemele de imagine nu mai trebuie să afecteze credibilitatea PNL și a candidaților filialei. Dacă ar face altfel, ar înseamna doar să băgăm gunoiul sub preș, iar în politică trebuie să avem responsabilitate și asumare”, a spus Alin Nica.

Pe listă, după demisiile lui Nica și Buboi, urmează să intre în CJT  Andrei Cotețiu și Cosmin Lazăr. Anterior datei de 27 septembrie, Alin Nica s-a retras de pe locul 1 de pe lista pentru consilieri județeni în Timiș. Ulterior zilei alegerii a declarat că lista a fost impusă de conducerea filialei.

LĂSAȚI UN MESAJ