DISTRIBUIȚI

Raportul național ”Școli curate” s-a finalizat, iar veștile par să fie bune pentru județul Timiș. În multe localități din Timiș unde nu se acordau burse, autoritățile locale s-au ”trezit”, în contextul în care au avut loc și schimbări de administrații în urma alegerilor. 

Pentru Timiș, 62 de unități administrativ-teritoriale nu acordau burse în 2020, dar acordă în 2021, o veste importantă ținând cont că Timișul are 99 de localități. Aici este foarte important că între cele 62 de localități se regăsește și Lugojul, unde primarul Claudiu Buciu a introdus bursele pe cele patru categorii legale, pe care vechiul edilu, Francisc Boldea, refuza să facă asta. De asemenea, în urma schimbărilor electorale, nicio localitate nu a tăiat bursele școlare.

Altă veste bună e că în 44 dintre localități au crescut sumele pentru investiții în școli. Alte 24 de localități care nu alocaseră bani în 2020 pentru investiții în școli au făcut-o în acest an. De asemenea, suma investită în școlile din Timiș a crescut în 2021 cu 34,65%, de la 143.060.348  de lei, la 106.242.266 de lei, adică un plus de 7,7 milioane de euro!

Raportul ”Școli curate” este făcut de Societatea Academică din România și s-a realizat în cinci județe: Bacău, Cluj, Mureș, Timiș și Vâlcea. Raportul pe Timiș lau realizat ambasadorii Natanael Iriciuc, Darius Pau, Sorana Cîrstinoiu, Francesca Feraru și Alexandra Trușcă, coordonați de către Andrada-Oana Mazilu.

LĂSAȚI UN MESAJ