DISTRIBUIȚI

Comitetul Local pentru Situații de Urgență și-a schimbat joi decizia dată marți seara și detaliată miercuri. Pe scurt, în Timișoara, nu va fi obligatorie purtarea mănușilor, cel puțin până nu se impune la nivel național acest lucru! Masca însă rămâne obligatorie.

Astfel, decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Timișoara din data de 21 aprilie a fost reformulată în data de 23 aprilie. ”Purtarea măștii este obligatorie în spațiile deschise și nici în cele închise în care nu se desfășoară relații cu publicul”, se arată într-un document trimis presei de primarul Nicolae Robu. Cu alte cuvinte, nimic despre mănuși. Așadar, este obligatoriu să aveți mască în mijloacele transport în comun, taxi, UBER, în magazine, farmacii, instituții, dar și la locul de muncă dacă aveți colegi și e spațiu închis.

Nu este obligatoriu să se poartă măști acasă, în mașina personală, sau în spațiile deschise, când se iese la alergat sau plimbat cățelul. Teoretic, din 25 aprilie, adică de sâmbătă, se dau amenzi, între 500 și 1500 de lei, în baza unei legii din 1991. În Timiș, autoritățile locale introduseseră obligativitatea măștii în Șag, Buziaș și Lugoj. Doar la Buziaș s-a prevăzut și amenda de 100 de lei, dar primarul a declarat că nu a  fost nevoie și nu s-au dat sancțiuni.

Rămâne de văzut cum va sta situația la Timișoara. După 15 mai, după ce se ridică starea de urgență, președintele Klaus Iohannis a anunțat că purtarea măștii devine obligatorie la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ