DISTRIBUIȚI

Se pare că în PNL metehnele oamenilor vechi, atât de criticate, sunt preluate și de oamenii noi. Altfel, după ce a subperformat la alegerile parlamentare cu filiala și a atras critici din partea adversarilor politic, Nica s-a gândit să o mai dreagă laudându-se cu un proiect gândit de alții, exact așa cum o făcea Nicolae Robu, care își atribuia tot ce ”prindea”. De altfel, Nica și-a făcut deja un obicei de a da comunicate de presă despre discuții și întâlnirile lui, fără informație prea multă. 

Nica se laudă că a discutat în cadrul unei întâlniri cu oameni de afaceri despre ”bicycle valley”, mai precis, construirea mai multor fabrici de biciclete în zona industrială de sud a orașului. Ideea a fost lansat de peste un an de zile de către Vicenzo Moderno, vicepreședintele Camerei pentru Comerț Italiene pentru România, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în urmă cu aproximativ un an. Consiliul Județean Timiș nu a anunțat mai nimic concret despre discuții, ci doar că Nica a discutat cu vicepreședintele Clubului Economic German Banat, Christian von Albrichsfeld,  președintele Centrului de Afaceri Franco-Român din Timișoara, Dorin Miron, și, bineînțeles, cu Vicenzo Moderno.

În comunicatul de presă despre zona industrială cu fabrici de biciclete sau componente de biciclete se vorbește și despre alte idei discutate, tot așa, fără nimic concret. Se pomenește inclusiv inclusiv despre un circuit de testare auto, despre care reprezentanții CJT nu au putut lămuri dacă are și vreo locație propusă sau nu. Singurele informații sunt că circuitul de testare auto poate avea aplicabilitate în educație rutieră a copiilor și în industria producătoare de biciclete. De asemenea, în comunicat se pomenește vag despre un institut de inteligență artificială, fără a se preciza clar decât că este posibil să fie făcut în colaborare cu universitățile timișorene.

Comunicatul mai pomenește că Nica i-a invitat pe Christian von Albrichsfeld, Dorin Miron și Vicenzo Moderno să facă parte din Consiliul de Strategie și Consiliere Economică, dar și dintr-un forum internațional, cu parteneri din Serbia și Ungaria. Vag se pomenește și de învățământul dual, temă de campanie electorală generală în județul Timiș. Și ca ”ghiveciul” din informarea pentru presa să fie complet, se mai precizează că Nica a vorbit despre importanța autostrăzii Timișoara – Moravița, temă de campanie a liberalilor încă de dinainte de algerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ