DISTRIBUIȚI

Cadrele medicale vindecate de coronavirus de la spitalul privat OncoHelp donează plasmă autoimună pentru bolnavii de coronavirus care fac forme severe ale boli și pot fi vindecați în urma transfuziilor. La unitatea spitalicească unde sunt tratați bolnavii de cancer a fost declarat de două ori focar de coronavirus, de la început de pandemie. 

Cei care donează sunt doar medicii și asistentele care sunt și eligibili pentru donația de plasmă, întrucât se știe că nu toți bolnavii de covid-19 au anticorpi suficienți în sânge ulterior astfel încât plasma recoltată de la ei să fie și utilă unui bolnav. ”În timpul perioadei grele prin care am trecut fiind infectată cu virusul SARS- CoV-2, m-am gândit că orice experiență neplăcută poate ascunde și o parte pozitivă, astfel că am decis imediat după ce am ieșit din carantină să-mi verific titrul de anticorpi, hotărâtă fiind să ajut alți oameni care poate nu au fost așa de norocoși ca mine să dezvolte o formă ușoară a bolii. În acest sens am discutat și cu celelalte colege din spitalul OncoHelp, ințiativa a prins repede contur și am reușit să ne mobilizăm pentru a dona plasmă, atât de necesară bolnavilor cu forme grave de boală. Din păcate, în cele mai multe cazuri, oamenii se mobilizează doar atunci când traversează un eveniment dramatic care îi afectează direct pe ei sau pe persoanele dragi lor. Ne dorim ca prin acțiunea noastră, pe lângă ajutorul pe care îl putem acorda pacienților aflați în suferință, să dăm și un exemplu tuturor celor care pot să se alăture acestei inițiative, și să-i îndemnăm să ia în calcul donarea de plasmă”, a declarat Anca Buldur, asistentă medicală la OncoHelp.

Acțiunea de donare a început săptămâna trecută și va continua până în 3 decembrie. Anca Buldur spune că ar dori ca pe viitor, cadrele medicale de la spitalul privat să doneze sânge cu regularitate. ”Totodată îmi doresc din tot sufletul ca această acțiune din cadrul spitalului nostru să aibă o continuitate, iar în perioada următoare să crească numărul colegilor care să doneze sânge, cunoscând faptul că transfuziile de sânge și produse din sânge salvează milioane de vieți, în fiecare an”, a mai spus asistenta medicală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ