DISTRIBUIȚI

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut marți o nouă discuție cu reprezentanți AJF-urilor din țară. Prilej cu care s-au făcut noi informări cu privire la datele la care fiecare asociație județeană va trebui să-și comunice campioana, respectiv reprezentanta în Cupa României.

Burleanu i-a asigurat pe conducătorii de AJF-uri că FRF a pregătit un protocol pe care l-a propus Ministerului Tineretului și Sportului. Este vorba de măsuri mult mai permisive pentru reluarea antrenamentelor și partidelor din 15 iunie, în condițiile în care nu au crescut cazurile noi de coronavirus descoperite zilnic. Cel mai important, se propune renunțarea la testarea PCR pentru coronavirus, cu argumentul că oricum cei din fotbalul amator lucrează și de la testare până la joc au contact cu numeroase persoane, iar astfel, testul nu ar fi relevant pentru ora meciului.

La modul concret, s-au înaintat date. Astfel, până la 27 iulie, fiecare județ trebuie să comunice echipa trimisă la barajul de promovare în Liga 3, adică câștigătoarea Ligii a IV-a. Aceste baraje, în trei, urmează să se dispute în perioada 1-9 august. Deocamdată, tragerea la sorți nu s-a făcut, deși FRF spunea că o va face la timp. De asemenea, fiecare AJF va trebuie să transmită până în 5 august ce echipă trimite în Cupa României faza națională. Competiția ar urma să începă în 11 august.

LĂSAȚI UN MESAJ