DISTRIBUIȚI

Sezonul intern de handbal s-a încheiat cu câteva zile înainte să fie declanșată starea de urgență în România. Handbaliștii de la SCM Poli au rămas majoritatea în Timișoara, în autoizolare. Căpitanul Cristian Fenici spune că dacă pauza va mai dura mult, reluarea sezonului va fi compromisă.

Cu excepția lui Filip Marjanovic, toți jucătorii sunt la Timișoara, acasă, autoizolați. Handbaliștii comunică zilnic cu staff-ul și managementul, cu ajutorul unui grup de Whatsapp. Toți se antrenează acasă, dar Fenici spune că aceste antrenamente nu se compară cu cele specifice, de handbal. ”Această perioadă prelungită de pauză nu face bine nimănui. E greu și pentru cei care fac mișcare periodic, nouă sportivilor de performanță ne este dificil să trecem la intensități de efort atât de diferite. Trebuie să avem grijă să ne menținem în formă în acest mod; e greu să ne pregătim singuri înăuntru sau în curte. Mingile de handbal sunt încuiate la sală! Ne-am jucat și cu mingea, dar cu cea a băiețelului meu, am mai dar niște pase. Pe mingea adevărată de handbal chiar nu am mai pus mâna de când a început această perioadă…”, a precizat căpitanul pentru pagina de Facebook a echipei.

La începutul lunii aprilie era programat turneul Final Four al Cupei României. Poli juca în semifinale cu gazdele de la Dobrogea Sud Constanța, pentru a-și apăra trofeul cucerit anul trecut. Cum în campionat, echipa e pe locul 8, cupa a devenit o prioritate. Fenici știe că pe măsură ce timpul trece, reluarea sezonului va fi tot mai dificilă. ”Așteptăm cu toții să treacă această situație de urgență. Sper să nu se mai prelungească prea mult, eventual cu alte două săptămâni după Sărbătorile Pascale… Sper să apucăm să jucăm, să nu se încheie campionatul în acest mod; ar fi frumos să ne clasăm în obiectiv și să jucăm și Cupa României, pentru că e un trofeu de care suntem din nou aproape, e o mare oportunitate. Dacă perioada de pauză se va prelungi, va fi din ce în ce mai greu de jucat. O lună e deja destul de mult, iar dacă mai trec câteva săptămâni ne va fi foarte greu de jucat într-un timp scurt fără pregătire centralizată”, a mai spus Fenici.

Vineri la ora 13, în județul Timiș erau confirmate, de la început de epidemie, 126 de cazuri coronavirus, adică și cele active și cele vindecate.

foto: facebook.com/pg/scmpolitehnica

LĂSAȚI UN MESAJ