DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit marți după-amiază, în contextul în care expiră la noapte măsura carantinării pentru Dumbrăvița, Șandra, Șag și Nițchidorf. Pentru primele două se va continua doar o săptămână, iar pentru Dudeștii Vechi va începe o carantină de 14 zile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat iiri situația localităților cu probleme. DSP a făcut o analiză și a trimis o propunere spre Institutul Național de Sănătate Publică. Astăzi a venit decizia INSP, care a aprobat prelungirea carantinei cu 7 zile în Dumbrăvița și Șandra, dar și instituirea carantinei timp de 14 zile la Dudeștii Vechi. CJSU Timiș a votat aceste decizii, iar acum, mai este nevoie doar de semnătura șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pentru ca măsurile să intre în practică.

Pentru că pentru Șag și Nițchidorf nu s-a votat nimic, carantina celor două localități se va ridica la noapte, la ora 5. Până atunci, este nevoie de declarații pentru a ieși sau intra în localitate. Toate obligațiile pentru cele trei localități carantinate, plus instaurarea efectivă a carantinei vor fi anunțate pe site-ul cjsutm.ro. Acolo se găsește și modelul de declarație pe propria răspundere.

Pentru Dudeștii Vechi, unde rata de infectare e de 7,31, e prima dată când se carantinează localitatea. La Șandra (7,65 rata), e prelungire primei situații de acest gen. Pentru Dumbrăvița (8,86 rata), este a șasea decizie de acest fel, pentru a treia oară ca moment ales. Primarul Horia Bugarin contestate decizia de carantinare pentru 14 zile, care este astăzi încă în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ