DISTRIBUIȚI

Fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, își trăiește ultimele zile ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Iapă a recunoscut franc în fața presei că spera să fie viceprimar dacă fostul primar ar fi câștigat alegerile și spune că dacă nu va rămâne la București, se va dedica finalizării doctoratului.

Iapă a fost și ales pe lista pentru Consiliul Local Timișoara, dar Alin Nica i-a cerut demisia, și el a făcut asta și a rămas la Guvern pentru doar câteva luni. ”Am avut un moment de cumpănă, credeam că tot primarul Robu va rămâne în funcție și aveam încrederea că pot ocupa una din cele două poziții de viceprimar. Lucrurile nu au fost însă așa. Mă bucur că după ce am renunțat la pozițai de consilier local și am rămas secretar de stat în locul meu a intrat în Consiliul local colegul Cosmin Tabără, care va fi viceprimar în scurt timp”, a spus Iapă.

Încă secretarul de stat spune că și-ar dori să mai rămâne la București, dar încă nu știe clar în ce instituție ar fi posibil acest lucru. „Mi-ar plăcea foarte mult să rămân într-o poziție în care să pot ajuta județul Timiș și Timișoara. Am avut discuții cu foarte multă lume, în județ, și în oraș. Dacă nu, îmi voi dedica timpul pentru a-mi termina doctoratul”, a mai spus Iapă, absolvent de Calculatore al Politehnică.

Iapăa mai vorbit și despre licitația pentru autobuzele electrice ale Timișoarei, organizată de ministerul în care mai activează. Secretarul de stat spune că sunt cinci oferte în alaiză, iar noua legislație ajută ca termenele să nu se mai depășească atât de mult.

 

LĂSAȚI UN MESAJ