DISTRIBUIȚI

După ce Alin Nica a făcut ”curățenie” în lista de consilieri județeni, unde și-a propus să îndepărteze patru nume, există și o retragerea oficială din lista pentru Consiliul Local Timișoara. Cătălin Iapă, alt apropiat al lui Robu, și-a dat demisia și deschide locul pentru Cosmin Tabără, care nu ar fi exclus să fie viitorul viceprimar din partea liberalilor.

După ce a pierdut alegerile, Nicolae Robu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Timiș. L-a urmat și viceprimarul Dan Diaconu, care a demisionat de la șefia organizației municipale. Apoi, la cerere noului președinte al filialei, Alin Nica, și-a dat demisia din mandatele câștigate de consilieri județeni și Cosmin Buboi și Nicolae Bitea, alți apropiați ai lui Robu. Partidul a anunțat că Alin Popoviciu și Călin Roman, cei care au refuzat să-și dea demisiile, vor fi excluși din partid. Deocamdată, nu s-au început ”epurările” în lista de consilieri locali ai Timișoarei, dar al doilea pe listă, Cătălin Iapă, și-a dat demisia.

Probabil pentru a evita o ”decapitare” umilitoare, Iapă a preferat să rămână secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice. ”Nu pot ocupa în același timp și poziția de consilier local și pe cea de secretar de stat, cele 2 funcții fiind incompatibile. În ultimele 10 zile am pus în balanță cele 2 opțiuni și am discutat cu destul de mulți dintre dumneavoastră, cu cei din familie, cu apropiații, în mod special cu colegii din PNL, cu Alin Nica, dar și cu domnul prim-ministru Ludovic Orban. Am luat decizia de a continua drumul început în 15 ianuarie – acela de a mă implica în continuare pentru comunitate din poziția de secretar de stat, membru al Guvernului Orban. Consider că din această poziție, pe lângă onorarea atribuțiilor specifice din minister și din Guvern, pot face multe lucruri bune în continuare pentru Timișoara și pentru județul Timiș”, a anunțat Iapă.

PNL va avea nouă consilieri locali din 27 în noul CLT. USR-PLUS va avea 13 consilieri, PSD, 3, iar Pro România, 2. Locul eliberat de Iapă va fi ocupat de Cosmin Tabără, soțul cunoscutei gimnaste Simona Amânar. Iată lista: Dan Diaconu, Raul Ambruș, Simion Moșiu, Lorenzo Barabas, Adrian Lulciuc, Ștefan Sandu, Daniela Mariș, Lucian Căldăraru și Cosmin Tabără. Informațiile din lumea politică a Timișorei spun că USR-PLUS ar dori ca viceprimarul din partea PNL să fie chiar Tabără, care este de profesie avocat, deoarece nu este un om asociat cu liberalii care au fost până acum în prim-plan.

foto: facebook.com/cosmintabara

LĂSAȚI UN MESAJ