DISTRIBUIȚI

De acum încolo, vremea cețoasă va crea riscuri mai mici pentru întârzierea aterizării avioanelor pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara. De vineri, la aeroport există un sistem modern de balizaj, care asigură operarea aeronavelor în condiții de vizibilitate redusă.

Sistemul este omologat. ”La nivelul Aeroportul Internațional Timișoara, începând cu data de 13 noiembrie 2020, a fost pus în funcțiune un sistem performant de balizaj ce asigură operarea aeronavelor în condiții de vizibilitate foarte redusă, de categorie III A (CAT III A), omologat de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română”, anunță reprezentanții aeroportului.

În practică, există riscul ca mult mai puține zboruri care trebuiau să aterizeze să fie deviate pe alte aeroporturi. ”Prin punerea în funcțiune a acestui sistem de balizaj, se reduce riscul ca, din cauza unor condiții meteorologice nefavorabile, unele zboruri să fie deviate spre alte aeroporturi, crescând în același timp siguranța operării pe Aeroportul Internațional Timișoara”, mai explică cei de la AIT.

LĂSAȚI UN MESAJ