DISTRIBUIȚI

Joi trecută, Universitatea de Vest a organizat conferința ”Cultura și educația azi”, eveniment ajuns la a treia ediție și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Cu această ocazie, au fost premiați și zece dascăli, pentru bunele practici în activitatea de predare.

Conferința a fost organizată de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, prin Colegiul Național Bănățean alături de Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”  și Colegiul Economic ”F. S. Nitti”. Firește, conferința a fost organizată online și a reunit peste 300 de participanți, teoreticieni, practicieni și studenți din domeniul formării cadrelor didactice. Au luat cuvântul Alin Nica, prorectorul UVT Mădălin Bunoiu, inspectorul școlar general Marin Popescu, directorul DPPD UVT, Marian Ilie, directorul DRMP, Romanița Jumanca, dar și președintele OSUT, Adrian Breha. După luările de cuvânt, au urmat șapte prezentări despre predarea online, iar apoi, cinci workshopuri tematice.

Conferința s-a terminat cu premierea celor mai bune zece exemple de bune practici la clasă. Premierea a făcut-o cercetătorul științific Simona Velea, după ce activitățile  au fost evaluate și clasificate de specialiști ai Unității de Cercetare în Educație a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație din cadrul Ministerului Educației și Cercetării. Marin Popescu i-a invitat pe premianți să participe la webinarii pe tema predării online. Iată lista completă a premianților:

1. Prof. Dehelean Ioana Monica,
Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara Premiul I
2. Prof. Florina Grecu,
COLEGIUL NAȚIONAL BĂNĂȚEAN TIMIȘOARA Premiul II
3. Prof. Oros Cosmina,
Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara Premiul III
4. Prof. Stoicănescu Sorina Ramona,
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 24 TIMIȘOARA Mențiune
5. Prof. Răduca Giurgievca,
LICEUL TEORETIC „Dositei Obradovici” TIMIȘOARA Mențiune
6. Prof. Costea Corina Lucia și prof. Inașel Marius,
COLEGIUL NAȚIONAL „C.D. Loga” Timișoara Mențiune
7. Prof. Vameșu Cristina,
Școala Gimnazială din Comuna Măldărești, jud Vâlcea Mențiune
8. Prof. Stoica Gilda,
LICEUL TEORETIC „J. L. Calderon” TIMIȘOARA Mențiune
9. Eleva Tomoiaga Crina,
COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „Carmen Sylva” TIMIȘOARA Mențiune
10. Eleva Miculescu Sara,
COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „Carmen Sylva” TIMIȘOARA Menți

LĂSAȚI UN MESAJ