DISTRIBUIȚI

Parlamentarii PSD de Timiș vor să arate că muncesc spre binele țării și încearcă să facă o opozișie puternică. În acest sens, aleșii au depus nu mai pțin de 135 de amendamente la proiectul de buget național. Patru proiecte sunt cu impact direct la investițiile de dezvoltare din județ.

Mesajul are și accente amuzamente, deoarece după 31 de ani de democrație, în care într-o perioadă semnificativî, PSD a fost la guvernare și a avut majoritate parlamentară, acum partidul spune că Timișul a fost neglijat și chiar marginalizat. ”În calitate de președinte al PSD Timiș și de lider al grupului PSD din Camera Deputaților, voi susține în permanență și necondiționat, și în acest an dar și în perioada următoare, orice fel de amendament sau propunere din partea oricărui parlamentar, care vizează atragerea de fonduri pentru obiectivele de investiții majore ale județului. În ultimii 31 de ani, din păcate, majoritatea guvernelor post decembriste au neglijat Timișoara considerând-o un pol economic puternic, capabil să se autofinanțeze, însă această viziune s-a dovedit a fi greșită, lăsând în urmă municipiul nostru în privința infrastructurii de transport, a infrastructurii sanitare, a infrastructurii sportive s.a.m.d. Cred că a venit momentul să lăsăm deoparte disputele politicianiste, diferențele doctrinare și să ne raliem cu toții unui numitor comun: dezvoltarea investițiilor majore și strategice pentru județul Timiș!”, se arată într=un comunicat de presă semnat de deputatul Alfred Simonis.

Reamintim că PSD îi mai are în parlament, din Timiș, pe deputatul Sorin Grindeanu și senatorii Eugen Dogariu și Sebastian Răducanu, ultimul, cu mandat câștigat la redistribuire. Unul dintre cele patru amendamente legate de județul Timiș se referă la mai mulți bani pentru proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii, pentru care se alocă anul acesta 60.000 de lei. Social-democrații mai vor 25.000 de lei, deoarece suma alocată ar fi cheltuită pentru proeictul Muzeului Revoluției.  ”Se include la Anexa 7/03, la județul Timiș, proiectul de investiții – Finanțarea cheltuielilor pentru acțiuni pregătitoare  privind evenimentul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” cu suma de 25.000 mii lei pentru primăria municipiului Timișoara”, este textul amendamentului.

De asemenea, se cer bani în plus pentru mult-rpomisul Institut Oncologic, proiect rămas în ”aer” de ani de zile. Studiul de fezabilitate vechi, pentru locația părăsită care nu a mai devenit niciodată Spital Municipal trebuie reactualizat. ”Pentru anul 2021, în Proiectul de buget sunt prevăzute credite de angajament și credite bugetare de 1524 mii lei. Se majorează propunerea de buget cu privire la creditele de angajament și creditele bugetare pentru anul 2021 pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara cu suma de 10.000 mii lei”, este textul acestui amendament.

Alt amendament se referă la bani pentru Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara. ”Se include la Anexa 7/03, la județul Timiș proiectul de investiții „Terminal Plecări Curse Externe” cu suma de  4.039  mii lei. Ca urmare, suma de 18.000 mii lei  prevăzută pentru proiectele de investii județene se majorează la 22.039 mii lei”, se arată în amendament.  PSD mai vrea bani în plus și pentru documentația la Sala Polivalentă. ”Se propune suplimentarea bugetului pentru acest program cu suma de 5000 mii lei pentru obiectivul de investiții: Sala Polivalentă Timișoara”, este textul acestui amendament.

Cei patru parlamentari cer și cote mai mari la cotele defalcate. ”Pentru anul 2021, în proiectul de buget, pentru județul Timiș este prevăzută suma totală de 66.204 mii lei, din care suma de 46.575 mii pentru proiectele de investiții din Anexa 7/03 lei și 19.629 pentru echilibrarea bugetelor comunelor, orașelor și municipiilor. Se suplimentează sumele alocate pentru echilibrarea bugetelor comunelor, orașelor și municipiilor cu suma de 73.000 mii lei, din care 33.000 mii lei pentru  proiecte de investiții ale comunelor, orașelor și municipiilor și 40.000 mii lei în vederea asigurării cofinanțării proiectelor de investiții cu finanțare din fonduri europene de către UAT-uri, proiecte incluse în Anexa 7/03”, se arată la acest amendament.

LĂSAȚI UN MESAJ