DISTRIBUIȚI

Guvernul României a aprobat în ședința de joi hotărâre prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici (studiul de fezabilitate) pentru un nou cămin al Universității de Vest. Și nu orice cămin, ci unul din cinci corpuri, ridicat de la zero, care va fi cel mai mare cămin studențesc din România.

Căminul va fi pe strada Renașterii, lângă cel renovat deja de UVT, fostul cămin UMT, de lângă Liceul Energetic. Căminul va fi ridicat cu bani de la Compania Națională de Investiții și va avea avea 902 locuri în camere de 2 persoane, 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități, dar și 156 locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete. . Fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie, aer condiționat, frigider, televizor și mobilier adecvat.  Vor fi cinci corpuri de clădire, cu șapte nivele (S+P+4E+E5 parțial) și o suprafață construită de 4128 mp. Studiul de fezabilitate e gata din 2019, iar în acest an, UVT a obținut toate avizele necesare.

Urmează să se scoată la licitație proiectarea și execuția. Căminul va costa 138 de milioane de lei, dintre care 90 de milioane costă construcțiile. ”Noul cămin al Universității de Vest din Timișoara va extinde cu o treime capacitățile de cazare ale universității noastre, adăugând 900 de locuri celor trei mii existente. Sunt convins că doar prin proiecte majore, de acest gen, se poate implementa o strategie coerentă de creștere a centrului universitar timișorean. Prin spațiile de cazare ce vor fi oferite în plus din toamna anului 2022, atractivitatea UVT și a Timișoarei, ca oraș universitar, va câștiga un avans semnificativ. Decizia Guvernului, prin care a fost aprobată investiția prin CNI în această nouă capacitate de cazare, cu o valoare de 138 milioane lei, este luată în sprijinul învățământului superior timișorean, pentru creșterea capacității centrului nostru universitar de a răspunde miilor de cereri de cazare ale noilor studenților, atrași de farmecul orașului și renumele UVT în plan național și internațional, ca universitatea comprehensivă aflată în avanscena învățământului superior românesc”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Termenul de realizarea a noului cămin este de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ