La cinci zile de la alegeri USR, mai precis, Dominic Fritz, își dă din nou arama pe față. Executivul primăriei va propune un proiect de colectare a uleiului uzat, prin care timișorenii vor asigura, practic, gratis, materie primă pentru o firmă în cae acționară e și Ana Munteanu.

Reamintim, Ana Munteanu a fost consilieră locală până în una feburarie, când a demisionat din partid, ceea ce a dus, implicit, și la pierderea demnității publice. Munteanu a fost anterior și consiliera personală a vicepreședintelui CJT Cristian Moș, funcție care înseamnă și angajarea. Munteanu și Moș au o relație amoroasă și copii împreună, între altele, temă despre care și afaceristul Dan Dinu i-a ironizat recent în emisiunea online Podcast pe Bega, pentru că relația s-a ”devoalat” când primul era căsătorit, iar femeia, însărcinată atunci, avea o relație asumată public cu un alt tânăr din Timișoara., care, din păcate pentru el, credea că urma să devină părinte…

Lucrurile păreau să se lege, pentru că după demisia Anei Muteanu, a urmat și o răzvrătire a lui Cristian Moș. El s-a supărat după ce USR a ales să-l susțină ep Alin Nica pentru o nouă candidatură la funcția de președinte CJT, asta după ce PNL a optat pentru susțineera lui Simonis și i-a dat politicianului din Dudeștii Noi un autentic „șut în fund”. Supărat publci pe Fritz și duplicitatea sa, Moș a candidat la primărie. A luat 0,98% dintre voturi, spre deosebire de german, care a strâns peste 49% dintre opțiuni.

Ei bine, iată, acum, surpriză! La primul plen de după alegeri, se va supune la vot un proiect de acord de parteneriat cu firma OilRight. Ana Munteanu are 12% dintre acțiuni, alături de Tecu Damaschin, acționar majoritar, și alți doi acționari cu participație similară fostei useriste: Szep Szoverdfi, organizator al evenimentului caritabil RovinHUd, plus Alina Ursoi. Sediul firmei e în satul Cornești. Firma face lumânări parfumate din ulei uzat, printre altele.

Ei bine, acum se va face un parteneriat de amplasare a șapte butoaie unde noi, timișorenii, vom arunca uleiul uzat, iar OilRight va primi materie primă pentru lumânări și materie primă pentru biodisel. Locațiile propuse pentru containerele de 240 de litri fiecare sunt Platoul Dâmbovița, Piața Dacia, Piața Dacia, Calea Torontalului, Calea Șagului, Calea Buziașului și Bulevardul Take ionescu.

Rămâne de văzut dacă acest proiect va trece, pentru că USR nu are majoritate în consiliul Local Timișoara. Va fi iar un blat la vot cu PSD?

LĂSAȚI UN MESAJ