DISTRIBUIȚI

Ripensia are vineri primul meci cu Ciprian Urican pe bancă, iar roș-galbenii își propun o victorie. Despre noul antrenor, directorul tehnic Radu Suciu a spus că stăpânește exercițiile de antrenament cele mai potrivite pentru filosofie de joc a ripensiștilor, una bazată pe posesie, asemănătoare cu cea a Barcelonei.

În afară de Dalin Munteanu, accidentat pe termen lung, Ripensia nu are absențe. Țugui poate juca cu o mască, iar Hecsko e în mare parte refăcut. Ciprian Urican spune că filosofie de joc a clubului este identică cu a sa. ”Sunt onorat de alegerea clubului. Știam fondul de jucători, concepția de joc și antrenament făcută de atât timp de club, prin intermediul lui Radu Suciu, care a avut mult timp echipa pe mâna. Concepția echipei e aceeași cu cea îmbrățișată de mine. Trecerea a fost rapidă și ușoară. Nu am avut foarte multe sincope în a transmite ceva. Sunt lucruri care țin de modul de joc, adică plusul ce-l aduc eu și asta va dura timp, într-o săptămână este prea puțin. Ceea ce a dat rezultate la Ripensia a fost posesia prelungită. Selecția a fost foarte bine făcută, pentru că sunt jucători tehnici”, a declarat Urican.

Tehnicianul, care este și profesor la cursurile de licența Pro, a pus săptămâna aceasta accent pe problemele defensive. ”Am încercat să aduc toată săptămâna plusuri pe organizarea defensivă. Am văzut ultimul joc. Trebuia câștigat de noi pe cea am arătat pe teren. Dar naivitatea și tratarea superficială a unor momente a dus la acest rezultat de egalitate. Au fost momente în joc când echipa s-a exprimat mai bine ca o echipă de Liga I. Și e păcat să se piardă pe aceste momente de naivitate. Ei trebuie să joace ce știu și ce le place, din plăcere. Rezultatele sunt pe umerii noștri, ei nu trebuie să se gândească la clasament”, a mai spus Urican.

Radu Suciu e de părere că Urican antrenează echipa mult mai bine decât au făcut-o Steop, Codrea și el însuși ca interimar. ”Ciprian va aduce în plus metode și exerciții prin care să putem determina jucătorii să facă ceea ce li se cere. Ceea ce noi până acum nu am stăpânit foarte bine. Nici eu, nici ceilalți, nu am avut aceste abilități. Eu îl cunosc de foarte multă vreme. Mi s-a cerut părerea și am fost de acord. L-am urmărit și mi s-a părut că se potrivește perfect cu principiile clubului nostru. Noi putem să spunem jucătorului să joace într-un anumit fel, dar dacă prin exercițiu nu putem să-l determinăm să facă lucrurile cum vrem noi, sigur că lucrurile nu se vor realiza cum vrem noi sau se vor realiza mult mai încet: să paseze, să se apere mai bine. Cu Mioveniul e un meci cu o echipă din zona apropiată a clasamentului. E din nou un meci foarte important, în care ce putem să urmărim, decât 3 puncte. Asta încercăm să insuflăm jucătorilor”, a precizat Suciu.

Meciul Ripensiei este vineri de la ora 18 și va fi transmis de Telekomsport.

(foto: youtube.com)

LĂSAȚI UN MESAJ