DISTRIBUIȚI

Majoritatea consilierilor judeţeni au aprobat, astăzi, transferul banilor rămași nefolosiți din creditul de la CEC, de la proiecte europene, la drumuri. Instituţia condusă de social-democratul Titu Bojin a avut patru proiecte europene, iar banii nu au fost cheltuiţi corespunzător, astfel că proiectele nu au avut succes. Este vorba despre circa 75 de milioane de lei, iar consilierii PNL consideră că banii trebuie să rămână pentru următoarele proiecte europene.

Cele patru proiecte eşuate se referă la reabilitarea Castelului Huniade, Parcul Tehnologic pentru energii alternative, modernizarea ambulatoriului Spitalului Județean Timișoara și sistemul integrat de management al deșeurilor. Dintre acestea sunt realizate, parțial, lucrări de reabilitare la Județean, iar sistemul de management al deșeurilor va fi încheiat în vară.

„Acest credit, din păcate, a fost deturnat de la destinația inițială, pentru co-finanțarea unor proiecte europene. Grupul PNL nu poate fi de acord cu prelungirea acestui credit. Urmează vremuri sumbre, se anunță chiar și o criză mondială, mai puternică decât cea anterioară. Cred că trebuie să fim chibzuiți, să nu băgăm mâna în sac mai mult decât este cazul. Acești bani ați dori să fie duși către unele obiective care nu-și au sensul. Viitorul este al proiectelor cu fonduri europene, noi trebuie să ne gândim la generarea unor proiecte majore pentru Timiș. Nu putem să investim bani în această direcție (drumuri, n.r.), care nu produce direct bani sau efecte stimulative pentru economia județului Timiș. Propunerea mea este să nu ne jucăm cu acest credit”, a spus consilierul județean PNL Marian Constantin Vasile.

Liberalul transmitea că bilanţul prezentat, pe 2015, de Titu Bojin, şeful CJT, demonstrează o „lipsă de viziune şi de capacitate”, precum şi „dezinformare grosolană”. Marian Vasile a tras un semnal de alarmă cu privire la creditul făcut de instituţie, unul de 200 de milioane de lei, pentru realizarea unor drumuri, ajungându-se la un grad de îndatorare de 24 la sută din maximul permis, adică 30 la sută.

Banii redistribuiți vor fi utilizați pentru următoarele investiții: I.B.U. DJ 588 Şemlacu Mare – Ferendia, ranforsare sistem rutier DJ 681 Drăgșinești – Fârdea, asfaltare DJ 693B Iohanisfeld (DN 59B) – Ivanda, asfaltare DJ 609H Babșa – Ghizela, ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Făget – Drăgșinești, asfaltare DJ 592B Șipet – Folea, reabilitare sistem rutier DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg și I.B.U. pe DJ 592D Hitiaș – Bacova.

A. STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ