DISTRIBUIȚI

De toamna trecută, pentru Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului de al Universitatea Politehnica din Timișoara se ridică un nou sediu, pe bulevardul Vasile Pârvan. Proeictul, făcut cu bani europeni, este realizat în proporție de 17%.

Toate contractele de achiziței au fost semnate. Lucrările de execuție sunt în curs. În zonă vor fi două corpuri de clădire.  ADR Vest informează că s-au efectuat lucrările de săpătură pentru corpul de clădire A s-au realizat radierul general și diafragmele la subsol, și s-au inițiat lucrările de anvelopare a imobilului existent și cele la parcarea din zona sud. Lucrările sunt gata în proporție de 17%, după ce startul s-a dat cu mai puțin de jumătate de an în urmă.

Practic, va fi o extindere a sediului actual al facultății de Chimie al UPT, cu două corpuri eficietizate energetic. Corpul A va avea un singur nivle și va avea accesul principal în afcultate dinspre bulevardul Vasile Pârvan. Practic, de acolo vor intra studneții în clădirea deja existentă și în corpul B. Va exista și o legătură cu Biserica Studenților, printr-o pasarelă supraterană. Corpul B va avea avea subsol, parter și trei etaje.

De asemenea, în zonă se va amenaja și o parcare cu 110 locuri. Valoarea totală a investiției pentru ridicarea celor două corpuri este de 27,34 milioane lei, din care 26,79 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Se estimează că 650 de studenți vor beneficia de noua ivnestiție.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 31.12.2021.

foto: facebook.com/ADRVest

LĂSAȚI UN MESAJ