DISTRIBUIȚI

După ani de zile în care sportivii și angajații au avut restanțe salariale, la Sport Club Municipal Timișoara s-a ajuns cu banii la zi. Deocamdată însă, pașii pentru alcătuirea consiliului de administrație decurg dificil.

În martie, sportivii și angajații de la toate secțiile au primit salariile aferente lunii ianuarie, iar apoi, pe cele aferent elunii februarie, astfel că acum, toată lumea este cu plățile la zi. De asemenea, primăria a început să stingă și din datoriile către furnizorii de diverse servicii și bunuri. De altfel, aducerea clubului la zi a fost și obiectivul primaurlui Dominic Fritz. Pe de altă parte, bugetul va fi mult diminuat în acest an, astfel că toate secțiile trebuie să strângă cureaua.

Săptămâna trecută s-au votat într-o ședințăd e consiliu local și reprezentanții acestei instituții în consiliul de administrație al SCM. Cei trei consilieri locali desemnați sunt Vlad Boldura (USR-PLUS), Lucian Căldăraru (PNL) și Radu Țoancă (PSD), ultimul și fost director al clubului. A durat mai multe deoarece, din informații neoficiale, la PNL au mai existat doi doritori pentru a fi membru în CA, Dan Diaconu, și el fost la clubul sportiv, dar și Adrian Lulciuc. Consiliul are însă nouă locuri și este incomplet.

Un alt membru va fi reprezentantul primarului. Fritz încă nu a făcut numirea, dar se știe sigur cp va fi vorba de Sorin Șipoș, și el membru USR-PLUS și apropiat al secțieid e handbal, deoarece sponsoriza Academia de handbal, ONG care colaborează cu clubul pentru partea de juniori. Alte trei locuri sunt pentru mediul universitar, rezervate pentur Universitatea Politehnica, Universitatea de Agronomie și Universitatea de Vest. Despre a treia nu este încă clar dacă va dori să se implice.

De asemene,a există două locuri pentru sponsori, cu condiția însă să dea minimum 50.000 de euro pe an ca sponsorizare. La momentul prezent, niciun sponsor al clubului nu întrunește această condiție. Așadar, rămâne de văzut când va fi consiliul de administrație complet și cu câți membri. De consiliu depinde și începerea pașilor epntru organizarea concusrului pentru un nou director.

LĂSAȚI UN MESAJ