DISTRIBUIȚI

Sâmbăta aceasta are loc etapa finală a Concursului de arhitectură Hans Fackelmann, organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara. În contextul pandemiei de coronavirus, competiția se va desfășura prin platforma Zoom.

Etapa finală va avea loc între orele 9-15. Competiția va avea două componente. Prima va consta într-o probă practică de desen, cu rezolvarea cerințelor unui subiect dat în ziua respectivă, cu elemente de arhitectură într-un context dat. Menirea acestei probe este de a testa gândirea logică și creativă a candidatului, plus competențele sale de grafică. Urmează un interviu despre portofoliul prezentat în etapa de calificare. Jurizarea candidaților se va face în perioada 30 mai – 6 iunie. Rezultatele finale se afișează în 6 iunie, la ora 12.

Concursul are o anvergură națională. În etapa finala s-au calificat 35 de elevi de clasa a XII-, inclusiv din județe îndepărtate, precum Neamț, Maramureș, Satu Mare, Bistrița sau Olt. Primii trei premiați vor fi admiși la Politehnică fără concurs de admitere. Condiția este însă să promoveze Bacalaureatul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ